Grasgroene soep met kruidenkaas
Grasgroene soep met kruidenkaas

Grasgroene soep met kruidenkaas

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de broccoli in grove stukken. Schil de stelen en snij ook in stukken.

  4. Snij de prei in fijne ringen (ook het groen).

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen gedurende ± 5 min.

  8. Voeg de stukken broccoli, de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe.

  9. Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 min. gaar worden.

  10. Verwijder de laurierblaadjes, neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Meng er de kruidenkaas onder net voor het opdienen (niet meer opwarmen met de kaas erin).

  12. Afwerking:
  13. Giet onmiddellijk in gamellen, koppen of kommetjes. Je kan ook als garnituur restjes gebakken kippenwit of kalkoenfilet van de vorige dag toevoegen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de broccoli in grove stukken. Schil de stelen en snij ook in stukken.

  4. Snij de prei in fijne ringen (ook het groen).

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen gedurende ± 5 min.

  8. Voeg de stukken broccoli, de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe.

  9. Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 min. gaar worden.

  10. Verwijder de laurierblaadjes, neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Meng er de kruidenkaas onder net voor het opdienen (niet meer opwarmen met de kaas erin).

  12. Afwerking:
  13. Giet onmiddellijk in gamellen, koppen of kommetjes. Je kan ook als garnituur restjes gebakken kippenwit of kalkoenfilet van de vorige dag toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal