- Bewaar

- Bewaar
Grasgroene soep met kruidenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in grove stukken. Schil de stelen en snij ook in stukken.
-
Snij de prei in fijne ringen (ook het groen).
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen gedurende ± 5 min.
-
Voeg de stukken broccoli, de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe.
-
Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 min. gaar worden.
-
Verwijder de laurierblaadjes, neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng er de kruidenkaas onder net voor het opdienen (niet meer opwarmen met de kaas erin).
-
Afwerking:
-
Giet onmiddellijk in gamellen, koppen of kommetjes. Je kan ook als garnituur restjes gebakken kippenwit of kalkoenfilet van de vorige dag toevoegen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in grove stukken. Schil de stelen en snij ook in stukken.
-
Snij de prei in fijne ringen (ook het groen).
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen gedurende ± 5 min.
-
Voeg de stukken broccoli, de aardappelblokjes en de laurierblaadjes toe.
-
Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 min. gaar worden.
-
Verwijder de laurierblaadjes, neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng er de kruidenkaas onder net voor het opdienen (niet meer opwarmen met de kaas erin).
-
Afwerking:
-
Giet onmiddellijk in gamellen, koppen of kommetjes. Je kan ook als garnituur restjes gebakken kippenwit of kalkoenfilet van de vorige dag toevoegen.