Gratin van koolvis met prei
Gratin van koolvis met prei

Gratin van koolvis met prei

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 34.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in 2.

  4. Snij de prei in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Leg de diepgevroren koolvishaasjes in meerdere ovenschotels. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uitjes en het knoflook glazig. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min.

  11. Verdeel de prei over de vis.

  12. Meng de lichte room met de fijngesneden ansjovis en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper.

  13. Giet deze mengeling over de prei.

  14. Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi over de ovenschotels.

  15. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Kook intussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 30 min. Giet af en pureer. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Dien goed warm op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in 2.

  4. Snij de prei in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Leg de diepgevroren koolvishaasjes in meerdere ovenschotels. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uitjes en het knoflook glazig. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min.

  11. Verdeel de prei over de vis.

  12. Meng de lichte room met de fijngesneden ansjovis en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper.

  13. Giet deze mengeling over de prei.

  14. Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi over de ovenschotels.

  15. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Kook intussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 30 min. Giet af en pureer. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Dien goed warm op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 34.4 g

Bekijk het recept digitaal