- Bewaar

- Bewaar
Gratin van koolvis met prei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Snij de prei in fijne reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Leg de diepgevroren koolvishaasjes in meerdere ovenschotels. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uitjes en het knoflook glazig. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min.
-
Verdeel de prei over de vis.
-
Meng de lichte room met de fijngesneden ansjovis en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper.
-
Giet deze mengeling over de prei.
-
Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi over de ovenschotels.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 30 min. Giet af en pureer. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien goed warm op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Snij de prei in fijne reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Leg de diepgevroren koolvishaasjes in meerdere ovenschotels. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uitjes en het knoflook glazig. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min.
-
Verdeel de prei over de vis.
-
Meng de lichte room met de fijngesneden ansjovis en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper.
-
Giet deze mengeling over de prei.
-
Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi over de ovenschotels.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 30 min. Giet af en pureer. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien goed warm op.