Griekse barbecueburger met tzatziki
Griekse barbecueburger met tzatziki

Griekse barbecueburger met tzatziki

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Rasp de komkommer tot op de zaadlijsten. Doe dit op een propere keukenhanddoek en pers daarna het overtollige vocht uit de komkommer.

  2. Pers het knoflook en meng met 1/2 van de olijfolie onder de Griekse yoghurt. Meng er de uitgeknepen komkommer onder.

  3. Maak het chili-kruidenzout: meng 2 el zeezout per 1 kl pilipili onder elkaar. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.

  4. Snij de courgette in schijfjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en het chili-kruidenzout. Snij ook de tomaat in schijfjes.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen van de barbecue. Bak de hamburgers en de courgetteschijfjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  7. Leg de Griekse broden enkele seconden op de barbecue. Snij open en beleg met de hamburgers, de geroosterde courgettes en de tomaat. Lepel er wat tzatziki over. Werk af met de peterselie en nog wat chili-kruidenzout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Rasp de komkommer tot op de zaadlijsten. Doe dit op een propere keukenhanddoek en pers daarna het overtollige vocht uit de komkommer.

  2. Pers het knoflook en meng met 1/2 van de olijfolie onder de Griekse yoghurt. Meng er de uitgeknepen komkommer onder.

  3. Maak het chili-kruidenzout: meng 2 el zeezout per 1 kl pilipili onder elkaar. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.

  4. Snij de courgette in schijfjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en het chili-kruidenzout. Snij ook de tomaat in schijfjes.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen van de barbecue. Bak de hamburgers en de courgetteschijfjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  7. Leg de Griekse broden enkele seconden op de barbecue. Snij open en beleg met de hamburgers, de geroosterde courgettes en de tomaat. Lepel er wat tzatziki over. Werk af met de peterselie en nog wat chili-kruidenzout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 9.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Nemea 'Cuvée Spéciale' Agiorgitiko D.O.P. Nemea - Griekenland

Bekijk het recept digitaal