- Bewaar

- Bewaar
Griekse barbecueburger met tzatziki
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Nemea 'Cuvée Spéciale' Agiorgitiko D.O.P. Nemea - Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
Rasp de komkommer tot op de zaadlijsten. Doe dit op een propere keukenhanddoek en pers daarna het overtollige vocht uit de komkommer.
-
Pers het knoflook en meng met 1/2 van de olijfolie onder de Griekse yoghurt. Meng er de uitgeknepen komkommer onder.
-
Maak het chili-kruidenzout: meng 2 el zeezout per 1 kl pilipili onder elkaar. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.
-
Snij de courgette in schijfjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en het chili-kruidenzout. Snij ook de tomaat in schijfjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen van de barbecue. Bak de hamburgers en de courgetteschijfjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
-
Leg de Griekse broden enkele seconden op de barbecue. Snij open en beleg met de hamburgers, de geroosterde courgettes en de tomaat. Lepel er wat tzatziki over. Werk af met de peterselie en nog wat chili-kruidenzout.
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Nemea 'Cuvée Spéciale' Agiorgitiko D.O.P. Nemea - Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
Rasp de komkommer tot op de zaadlijsten. Doe dit op een propere keukenhanddoek en pers daarna het overtollige vocht uit de komkommer.
-
Pers het knoflook en meng met 1/2 van de olijfolie onder de Griekse yoghurt. Meng er de uitgeknepen komkommer onder.
-
Maak het chili-kruidenzout: meng 2 el zeezout per 1 kl pilipili onder elkaar. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.
-
Snij de courgette in schijfjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en het chili-kruidenzout. Snij ook de tomaat in schijfjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen van de barbecue. Bak de hamburgers en de courgetteschijfjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
-
Leg de Griekse broden enkele seconden op de barbecue. Snij open en beleg met de hamburgers, de geroosterde courgettes en de tomaat. Lepel er wat tzatziki over. Werk af met de peterselie en nog wat chili-kruidenzout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Nemea 'Cuvée Spéciale' Agiorgitiko D.O.P. Nemea - Griekenland