- Bewaar

- Bewaar
Griekse eilandjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
OP NAAR GRIEKENLAND!
-
Wist je dat Griekenland heel veel eilandjes in de Middellandse Zee heeft? Klein en schattig, net zoals de cupcakes met pasta en groentjes die we gaan maken. Neem je mesje al maar voor het snijwerk.
-
Begin met de zoete puntpaprika. Snij die in de lengte in 2. Dan kan je er gemakkelijk de witte stukjes en de pitjes uit halen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de tomaten in blokjes van dezelfde grootte.
-
Snij de komkommer in de lengte in 2 en snij in fijne schijfjes. De schil mag er nog aan zitten.
-
Snij de helft van de feta in blokjes. De rest mag je met een vork verkruimelen.
-
Neem een bakvorm voor 10 cupcakes en smeer de vakjes in met de olijfolie. Met een borsteltje is dat heel makkelijk.
-
Hak de hazelnoten heel fijn in de blender. Je hulpkok kan je helpen.
-
Breek de eieren in een kommetje.
-
Stap 2
-
TAAKJES VOOR DE HULPKOK
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Stap 3
-
KOFFERS PAKKEN
-
Meng de Griekse pasta met de blokjes feta, de eieren, het paneermeel, de zoete puntpaprika en de tomaat. Meng er de pesto onder.
-
Giet de mix in de vakjes van de bakvorm. Je hulpkok mag de vorm 10 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Stap 4
-
EN WEGWEZEN!
-
Meng de Griekse yoghurt met de hazelnoten en de verkruimelde feta. Kruid met peper en zout. Vraag een helpende hand van je hulpkok om de saus in een spuitzak over te gieten en om de cupcakes uit de bakvorm te halen.
-
Laat de cupcakes afkoelen en spuit er een toefje yoghurtsaus op. Werk af met enkele schijfjes komkommer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Stap 1
-
OP NAAR GRIEKENLAND!
-
Wist je dat Griekenland heel veel eilandjes in de Middellandse Zee heeft? Klein en schattig, net zoals de cupcakes met pasta en groentjes die we gaan maken. Neem je mesje al maar voor het snijwerk.
-
Begin met de zoete puntpaprika. Snij die in de lengte in 2. Dan kan je er gemakkelijk de witte stukjes en de pitjes uit halen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de tomaten in blokjes van dezelfde grootte.
-
Snij de komkommer in de lengte in 2 en snij in fijne schijfjes. De schil mag er nog aan zitten.
-
Snij de helft van de feta in blokjes. De rest mag je met een vork verkruimelen.
-
Neem een bakvorm voor 10 cupcakes en smeer de vakjes in met de olijfolie. Met een borsteltje is dat heel makkelijk.
-
Hak de hazelnoten heel fijn in de blender. Je hulpkok kan je helpen.
-
Breek de eieren in een kommetje.
-
Stap 2
-
TAAKJES VOOR DE HULPKOK
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Stap 3
-
KOFFERS PAKKEN
-
Meng de Griekse pasta met de blokjes feta, de eieren, het paneermeel, de zoete puntpaprika en de tomaat. Meng er de pesto onder.
-
Giet de mix in de vakjes van de bakvorm. Je hulpkok mag de vorm 10 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Stap 4
-
EN WEGWEZEN!
-
Meng de Griekse yoghurt met de hazelnoten en de verkruimelde feta. Kruid met peper en zout. Vraag een helpende hand van je hulpkok om de saus in een spuitzak over te gieten en om de cupcakes uit de bakvorm te halen.
-
Laat de cupcakes afkoelen en spuit er een toefje yoghurtsaus op. Werk af met enkele schijfjes komkommer.