- Bewaar

- Bewaar
Griekse salade met manouri, gehaktspiesjes en tzatziki
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Bruin abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Snij de tomaten en de citroen in partjes.
-
Rasp de helft van de ongeschilde komkommer boven een propere keukenhanddoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij de andere helft in de lengte in 4 en dan in stukjes.
-
Snipper de munt en de koriander fijn. Meng onder het gehakt, samen met de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.
-
Snij de manouri in blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng intussen de geraspte komkommer en 1 eetl. olijfolie onder de yoghurt. Pers er het knoflook boven en kruid met peper en zout. Meng goed.
-
Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes manouri toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.
-
Afwerking:
-
Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Bruin abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Snij de tomaten en de citroen in partjes.
-
Rasp de helft van de ongeschilde komkommer boven een propere keukenhanddoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij de andere helft in de lengte in 4 en dan in stukjes.
-
Snipper de munt en de koriander fijn. Meng onder het gehakt, samen met de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.
-
Snij de manouri in blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng intussen de geraspte komkommer en 1 eetl. olijfolie onder de yoghurt. Pers er het knoflook boven en kruid met peper en zout. Meng goed.
-
Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes manouri toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.
-
Afwerking:
-
Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Bruin abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië