Griekse salade met manouri, gehaktspiesjes en tzatziki
Griekse salade met manouri, gehaktspiesjes en tzatziki

Griekse salade met manouri, gehaktspiesjes en tzatziki

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 931 kcal
Vet 58.6 g
Verzadigd vet 28.3 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 10.2 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 44.7 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de rode uien in ringen.

  4. Snij de tomaten en de citroen in partjes.

  5. Rasp de helft van de ongeschilde komkommer boven een propere keukenhanddoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij de andere helft in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  6. Snipper de munt en de koriander fijn. Meng onder het gehakt, samen met de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.

  7. Snij de manouri in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de geraspte komkommer en 1 eetl. olijfolie onder de yoghurt. Pers er het knoflook boven en kruid met peper en zout. Meng goed.

  11. Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes manouri toe.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij de rode uien in ringen.

  4. Snij de tomaten en de citroen in partjes.

  5. Rasp de helft van de ongeschilde komkommer boven een propere keukenhanddoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij de andere helft in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  6. Snipper de munt en de koriander fijn. Meng onder het gehakt, samen met de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.

  7. Snij de manouri in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de geraspte komkommer en 1 eetl. olijfolie onder de yoghurt. Pers er het knoflook boven en kruid met peper en zout. Meng goed.

  11. Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes manouri toe.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 931 kcal
Vet 58.6 g
Verzadigd vet 28.3 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 10.2 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 44.7 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Bruin abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal