- Bewaar

- Bewaar
Griekse yoghurt met sinaasappel en gedroogde abrikozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers 1 sinaasappel.
-
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
-
Snij de gedroogde abrikozen fijn.
-
Bereiding:
-
Doe het sinaasappelsap en de vloeibare honing in een steelpannetje en verwarm op een matig vuur. Voeg de stukjes gedroogde abrikoos toe en laat 10 min. sudderen. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verdeel de helft van de Griekse yoghurt over 4 glaasjes en bedek met de helft van de sinaasappelstukjes. Lepel er daarna de helft van de abrikozenmengeling over. Herhaal deze stap zodat de glaasjes mooi gevuld zijn.
-
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers 1 sinaasappel.
-
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
-
Snij de gedroogde abrikozen fijn.
-
Bereiding:
-
Doe het sinaasappelsap en de vloeibare honing in een steelpannetje en verwarm op een matig vuur. Voeg de stukjes gedroogde abrikoos toe en laat 10 min. sudderen. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verdeel de helft van de Griekse yoghurt over 4 glaasjes en bedek met de helft van de sinaasappelstukjes. Lepel er daarna de helft van de abrikozenmengeling over. Herhaal deze stap zodat de glaasjes mooi gevuld zijn.
-
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.