Griezelige pompoentjes
Griezelige pompoentjes

Griezelige pompoentjes

30 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Energie 2159 kj
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 8 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de appelen en snij in blokjes. Meng er het citroensap en de kaneel onder. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de appelen 5 min.

  4. Snij 4 pompoenvormpjes uit elke rol bladerdeeg (dat gaat makkelijk met een papieren vormpje) en snij uit de helft ogen en een mond. Klop het ei los. Verdeel de appelen over de vormpjes zonder uitgesneden gezicht en bestrijk de randen met het ei. Leg er het bladerdeeg met het gezicht op en druk zachtjes aan.

  5. Besmeer de bovenkanten met het ei en bestrooi met de suiker. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de appelen en snij in blokjes. Meng er het citroensap en de kaneel onder. Smelt de boter in een steelpannetje en stoof de appelen 5 min.

  4. Snij 4 pompoenvormpjes uit elke rol bladerdeeg (dat gaat makkelijk met een papieren vormpje) en snij uit de helft ogen en een mond. Klop het ei los. Verdeel de appelen over de vormpjes zonder uitgesneden gezicht en bestrijk de randen met het ei. Leg er het bladerdeeg met het gezicht op en druk zachtjes aan.

  5. Besmeer de bovenkanten met het ei en bestrooi met de suiker. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Energie 2159 kj
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 8 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal