Grissiniglaasje met avocadomousse en Ardense filet
Grissiniglaasje met avocadomousse en Ardense filet

Grissiniglaasje met avocadomousse en Ardense filet

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado's in grote stukken en doe in een mengkom.

  4. Pers de halve limoen en giet het sap over de avocado's.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Hou 6 grissini opzij en breek de rest in stukken. Plet ze (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Breek de 6 opzijgehouden grissini in 2 en wikkel er telkens 1 sneetje Ardense filet rond.

  8. Bereiding:
  9. Voeg de roomkaas toe aan de avocado's en mix met de staafmixer tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de geplette grissini in een kom en meng ze met de zachte boter.

  11. Verdeel het grissinimengsel over 12 glaasjes en lepel er de avocadomousse over. Verdeel er de stukjes kerstomaat over.

  12. Zet in elk glaasje een grissini met ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado's in grote stukken en doe in een mengkom.

  4. Pers de halve limoen en giet het sap over de avocado's.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Hou 6 grissini opzij en breek de rest in stukken. Plet ze (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Breek de 6 opzijgehouden grissini in 2 en wikkel er telkens 1 sneetje Ardense filet rond.

  8. Bereiding:
  9. Voeg de roomkaas toe aan de avocado's en mix met de staafmixer tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de geplette grissini in een kom en meng ze met de zachte boter.

  11. Verdeel het grissinimengsel over 12 glaasjes en lepel er de avocadomousse over. Verdeel er de stukjes kerstomaat over.

  12. Zet in elk glaasje een grissini met ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 7.4 g

Bekijk het recept digitaal