- Bewaar
- Bewaar
Groentecurry met linzen
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili Los Condes Crianza | D.O. Catalunya | Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.+ 1 u. weken)
-
Laat de linzen 1 u. weken in lauw water en laat uitlekken.
-
Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snij het rode pepertje in fijne reepjes.
-
Snipper de ui, de sjalot en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof de sjalot, het pepertje en de helft van het knoflook even op een matig vuur.
-
Voeg de uitgelekte linzen en water toe tot de linzen onderstaan. Doe er 1/2 blokje groentebouillon bij en kruid met de rozemarijn, de laurier en wat zout. Breng aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen tot al het vocht is opgenomen. Voeg indien nodig wat water toe.
-
Maak ondertussen de groentecurry: verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpot. Bak de fijngesnipperde ui en de diepgevroren paprikareepjes 1 min. Voeg de gember en de rest van het knoflook toe. Kruid met het kerriepoeder en laat nog even bakken.
-
Doe er 1/2 L water en 1 blokje groentebouillon bij. Voeg de ongeschilde krielaardappelen toe en laat nog 10 min. gaar worden.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en na 5 min. ook de broccoliroosjes. Laat nog 5 min. gaar worden.
-
Haal de krielaardappelen en groenten met een schuimspaan uit de kookpot. Giet de kokosmelk bij de bouillon en laat inkoken tot een licht gebonden saus.
-
Voeg de groenten en krielaardappelen opnieuw toe en verwarm alles goed. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de linzen in het midden van elk bord en verdeel er de groentecurry rond. Garneer met een blaadje platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili Los Condes Crianza | D.O. Catalunya | Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.+ 1 u. weken)
-
Laat de linzen 1 u. weken in lauw water en laat uitlekken.
-
Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snij het rode pepertje in fijne reepjes.
-
Snipper de ui, de sjalot en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof de sjalot, het pepertje en de helft van het knoflook even op een matig vuur.
-
Voeg de uitgelekte linzen en water toe tot de linzen onderstaan. Doe er 1/2 blokje groentebouillon bij en kruid met de rozemarijn, de laurier en wat zout. Breng aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen tot al het vocht is opgenomen. Voeg indien nodig wat water toe.
-
Maak ondertussen de groentecurry: verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpot. Bak de fijngesnipperde ui en de diepgevroren paprikareepjes 1 min. Voeg de gember en de rest van het knoflook toe. Kruid met het kerriepoeder en laat nog even bakken.
-
Doe er 1/2 L water en 1 blokje groentebouillon bij. Voeg de ongeschilde krielaardappelen toe en laat nog 10 min. gaar worden.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en na 5 min. ook de broccoliroosjes. Laat nog 5 min. gaar worden.
-
Haal de krielaardappelen en groenten met een schuimspaan uit de kookpot. Giet de kokosmelk bij de bouillon en laat inkoken tot een licht gebonden saus.
-
Voeg de groenten en krielaardappelen opnieuw toe en verwarm alles goed. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de linzen in het midden van elk bord en verdeel er de groentecurry rond. Garneer met een blaadje platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili Los Condes Crianza | D.O. Catalunya | Spanje