- Bewaar
- Bewaar
Groentetajine met pompoen en pruimen
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de koriander fijn.
-
Ontpit de pruimen.
-
Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij beide helften in stukken van ± 1 cm (schillen hoeft niet).
-
Bereiding:
-
Rooster de amandelschilfers 4 à 5 min. goudbruin zonder vetstof in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Haal uit de kookpot en laat afkoelen.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot met dikke bodem en bak de pompoen 8 à 10 min. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Voeg daarna de diepgevroren couscousgroenten en de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min.
-
Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met 4 à 5 dl water toe. Kruid met de ras el hanout, een snuifje kaneel, peper en zout. Voeg de pruimen toe en laat 15 à 20 min. sudderen.
-
Kook intussen de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork en voeg de koriander toe (hou wat opzij voor de afwerking).
-
Verkruimel de feta boven de tajine.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers en de rest van de koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de koriander fijn.
-
Ontpit de pruimen.
-
Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij beide helften in stukken van ± 1 cm (schillen hoeft niet).
-
Bereiding:
-
Rooster de amandelschilfers 4 à 5 min. goudbruin zonder vetstof in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Haal uit de kookpot en laat afkoelen.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot met dikke bodem en bak de pompoen 8 à 10 min. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Voeg daarna de diepgevroren couscousgroenten en de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min.
-
Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met 4 à 5 dl water toe. Kruid met de ras el hanout, een snuifje kaneel, peper en zout. Voeg de pruimen toe en laat 15 à 20 min. sudderen.
-
Kook intussen de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork en voeg de koriander toe (hou wat opzij voor de afwerking).
-
Verkruimel de feta boven de tajine.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers en de rest van de koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië