Groentetajine met pompoen en pruimen

Groentetajine met pompoen en pruimen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 16.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 19.1 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Ontpit de pruimen.

  5. Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij beide helften in stukken van ± 1 cm (schillen hoeft niet).

  6. Bereiding:
  7. Rooster de amandelschilfers 4 à 5 min. goudbruin zonder vetstof in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Haal uit de kookpot en laat afkoelen.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot met dikke bodem en bak de pompoen 8 à 10 min. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Voeg daarna de diepgevroren couscousgroenten en de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min.

  9. Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met 4 à 5 dl water toe. Kruid met de ras el hanout, een snuifje kaneel, peper en zout. Voeg de pruimen toe en laat 15 à 20 min. sudderen.

  10. Kook intussen de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork en voeg de koriander toe (hou wat opzij voor de afwerking).

  11. Verkruimel de feta boven de tajine.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de amandelschilfers en de rest van de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Ontpit de pruimen.

  5. Snij de ongeschilde pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij beide helften in stukken van ± 1 cm (schillen hoeft niet).

  6. Bereiding:
  7. Rooster de amandelschilfers 4 à 5 min. goudbruin zonder vetstof in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Haal uit de kookpot en laat afkoelen.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot met dikke bodem en bak de pompoen 8 à 10 min. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Voeg daarna de diepgevroren couscousgroenten en de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min.

  9. Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met 4 à 5 dl water toe. Kruid met de ras el hanout, een snuifje kaneel, peper en zout. Voeg de pruimen toe en laat 15 à 20 min. sudderen.

  10. Kook intussen de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork en voeg de koriander toe (hou wat opzij voor de afwerking).

  11. Verkruimel de feta boven de tajine.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de amandelschilfers en de rest van de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 16.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 19.1 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal