- Bewaar

- Bewaar
Groentetortilla met chorizo
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Spoel onder koud water en dep voorzichtig droog.
-
Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de gegrilde paprika in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een pan met hoge rand en deksel, en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak telkens kleine hoeveelheden per keer en laat uitlekken in een zeef.
-
Stoof daarna het knoflook, de ui en de diepgevroren erwtjes in dezelfde pan.
-
Haal uit de pan en doe bij de aardappelen.
-
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Kruid met peper en zout. Voeg de schijfjes chorizo, de aardappelen, het knoflook, de ui en de uitgelekte maïs toe.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en giet er de eiermengeling in.
-
Leg er de reepjes gegrilde paprika in stervorm op en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur tot de eieren licht gestold zijn.
-
Plaats een bord op de tortilla en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Schuif de tortilla opnieuw in de pan en laat nog ± 5 min. garen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 1 jaar Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 80 g gegrilde paprika (bokaal) in stukjes. 2 Kook samen met 20 g diepgevroren erwten 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet samen met 1/2 hardgekookt ei en 1 koffiel. plantaardige olie tot een grove puree.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Spoel onder koud water en dep voorzichtig droog.
-
Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de gegrilde paprika in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een pan met hoge rand en deksel, en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak telkens kleine hoeveelheden per keer en laat uitlekken in een zeef.
-
Stoof daarna het knoflook, de ui en de diepgevroren erwtjes in dezelfde pan.
-
Haal uit de pan en doe bij de aardappelen.
-
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Kruid met peper en zout. Voeg de schijfjes chorizo, de aardappelen, het knoflook, de ui en de uitgelekte maïs toe.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en giet er de eiermengeling in.
-
Leg er de reepjes gegrilde paprika in stervorm op en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur tot de eieren licht gestold zijn.
-
Plaats een bord op de tortilla en draai de pan om, zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Schuif de tortilla opnieuw in de pan en laat nog ± 5 min. garen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 1 jaar Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 80 g gegrilde paprika (bokaal) in stukjes. 2 Kook samen met 20 g diepgevroren erwten 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet samen met 1/2 hardgekookt ei en 1 koffiel. plantaardige olie tot een grove puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Toscana Rosso I.G.T. Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië