Groentetortilla met geitenkaas en olijven
Groentetortilla met geitenkaas en olijven

Groentetortilla met geitenkaas en olijven

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 18.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in kleine blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in kleine, korte reepjes.

  4. Snij de kerstomaatjes middendoor.

  5. Snij de geitenkaas in stukjes.

  6. Dep de olijven droog.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Rits de tijm van de takjes.

  9. Snipper de sjalot heel fijn.

  10. Bereiding:
  11. Klop de eieren los met de room, het paprikapoeder, het bieslook en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Roerbak er al roerend de sjalot in gedurende 1 min. Voeg de courgetteblokjes, de paprikareepjes, de Provençaalse kruiden en de oregano toe en bak nog 5 min. al roerend.

  13. Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 min. tot het ei volledig gestold is.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de verse tijm en dien op met een gemengd slaatje en stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in kleine blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in kleine, korte reepjes.

  4. Snij de kerstomaatjes middendoor.

  5. Snij de geitenkaas in stukjes.

  6. Dep de olijven droog.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Rits de tijm van de takjes.

  9. Snipper de sjalot heel fijn.

  10. Bereiding:
  11. Klop de eieren los met de room, het paprikapoeder, het bieslook en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Roerbak er al roerend de sjalot in gedurende 1 min. Voeg de courgetteblokjes, de paprikareepjes, de Provençaalse kruiden en de oregano toe en bak nog 5 min. al roerend.

  13. Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 min. tot het ei volledig gestold is.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de verse tijm en dien op met een gemengd slaatje en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 18.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn Tarapaca Sauvignon Wit Chili

Bekijk het recept digitaal