Groentewok met tofoereepjes en noedels in oosters sausje
Groentewok met tofoereepjes en noedels in oosters sausje

Groentewok met tofoereepjes en noedels in oosters sausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 6.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng het limoensap met de sojasaus, de sambal oelek, de vloeibare honing en 1 à 2 eetl. water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in reepjes.

  6. Verwijder de uiteinden van de peultjes en trek het draadje af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de helft van de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de broccoliroosjes en -reepjes toe en roerbak 3 à 5 min.

  9. Voeg de peultjes en de diepgevroren erwten toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoereepjes en de rest van de ui ± 5 min. goudbruin. Overgiet met de helft van het oosters sausje en laat het vocht nog 1 min. wegkoken.

  11. Laat intussen de woknoedels weken in heet water. Giet af.

  12. Voeg de noedels toe aan de groenten, samen met de rest van de saus. Schik er de tofoereepjes op en bestrooi met de sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng het limoensap met de sojasaus, de sambal oelek, de vloeibare honing en 1 à 2 eetl. water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in reepjes.

  6. Verwijder de uiteinden van de peultjes en trek het draadje af.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de helft van de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de broccoliroosjes en -reepjes toe en roerbak 3 à 5 min.

  9. Voeg de peultjes en de diepgevroren erwten toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoereepjes en de rest van de ui ± 5 min. goudbruin. Overgiet met de helft van het oosters sausje en laat het vocht nog 1 min. wegkoken.

  11. Laat intussen de woknoedels weken in heet water. Giet af.

  12. Voeg de noedels toe aan de groenten, samen met de rest van de saus. Schik er de tofoereepjes op en bestrooi met de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 6.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Riesling `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal