Gyros met gebakken patatjes en tzatziki
Gyros met gebakken patatjes en tzatziki

Gyros met gebakken patatjes en tzatziki

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 60.5 g
Suiker 17.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 28.7 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in partjes.

  3. Snij de ui in ringen. Snipper de peterselie fijn.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Meng er de peterselie onder.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren aardappelblokjes 8 à 10 min. Kruid met zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de gyros ± 6 min. Roer regelmatig om.

  7. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en schep er de gyros naast. Lepel de groenten over de gyros en werk af met een goeie schep tzatziki.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in partjes.

  3. Snij de ui in ringen. Snipper de peterselie fijn.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Meng er de peterselie onder.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren aardappelblokjes 8 à 10 min. Kruid met zout. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de gyros ± 6 min. Roer regelmatig om.

  7. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en schep er de gyros naast. Lepel de groenten over de gyros en werk af met een goeie schep tzatziki.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 60.5 g
Suiker 17.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 28.7 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal