- Bewaar

- Bewaar
Gyros met rösti's en Grieks slaatje
Onze drankensuggesties
Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 30 min. in de oven
-
Snipper de rode ui fijn. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de kerstomaten en de olijven in 2. Meng onder elkaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardappelen en rasp samen met de ui. Dep droog en meng met het ei en de bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Besmeer een bakplaat met de boter. Maak 3 porties aardappeldeeg per persoon en verdeel over de bakplaat. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pers intussen de citroen en roer onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de gyros 8 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg de ketchup, de maïs en de uitgelekte ananasstukjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de rösti's en wat salade over de borden. Schep er de gyros over en werk af met zure room.
Onze drankensuggesties
Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 30 min. in de oven
-
Snipper de rode ui fijn. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de kerstomaten en de olijven in 2. Meng onder elkaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardappelen en rasp samen met de ui. Dep droog en meng met het ei en de bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Besmeer een bakplaat met de boter. Maak 3 porties aardappeldeeg per persoon en verdeel over de bakplaat. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pers intussen de citroen en roer onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de gyros 8 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg de ketchup, de maïs en de uitgelekte ananasstukjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de rösti's en wat salade over de borden. Schep er de gyros over en werk af met zure room.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Tavel A.O.P.