Gyros met rösti's en Grieks slaatje
Gyros met rösti's en Grieks slaatje

Gyros met rösti's en Grieks slaatje

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1992 kj
Energie 476 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 21.1 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 min. in de oven
  2. Snipper de rode ui fijn. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de kerstomaten en de olijven in 2. Meng onder elkaar.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schil de aardappelen en rasp samen met de ui. Dep droog en meng met het ei en de bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Besmeer een bakplaat met de boter. Maak 3 porties aardappeldeeg per persoon en verdeel over de bakplaat. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Pers intussen de citroen en roer onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gyros 8 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg de ketchup, de maïs en de uitgelekte ananasstukjes toe. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de rösti's en wat salade over de borden. Schep er de gyros over en werk af met zure room.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 min. in de oven
  2. Snipper de rode ui fijn. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de kerstomaten en de olijven in 2. Meng onder elkaar.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schil de aardappelen en rasp samen met de ui. Dep droog en meng met het ei en de bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Besmeer een bakplaat met de boter. Maak 3 porties aardappeldeeg per persoon en verdeel over de bakplaat. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Pers intussen de citroen en roer onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gyros 8 à 10 min. op een hoog vuur. Voeg de ketchup, de maïs en de uitgelekte ananasstukjes toe. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de rösti's en wat salade over de borden. Schep er de gyros over en werk af met zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1992 kj
Energie 476 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 41 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 21.1 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Curtius Smash Blond bier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal