Hamburger op Aziatische wijze met chilidressing
Hamburger op Aziatische wijze met chilidressing

Hamburger op Aziatische wijze met chilidressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 49.5 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 17.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 38.3 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min.)

  3. Snij de tomaat en de ongeschilde komkommer in fijne schijfjes.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de rauwkostmix met de lente-uitjes en de koriander. Breng op smaak met de rijstazijn, de sesamolie, de honing, peper en zout.

  8. Maak een dressing met de yoghurt, de mayonaise en de chilisaus.

  9. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).

  11. Doe de broodjes open en besmeer de onderste helft telkens met 1 koffiel. chilidressing. Leg er de hamburger op en bedek met de schijfjes tomaat en komkommer, een beetje van het rauwkostslaatje en wat slascheuten. Eindig met nog wat chilidressing.

  12. Doe de rest van de slascheuten en het rauwkostslaatje in een slakom. Serveer met de burgers en de rest van de dressing.

Tip

Geen fan van koriander? Vervang hem door platte peterselie.De rijstazijn kan u vervangen door een fruitige azijn zoals frambozenazijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min.)

  3. Snij de tomaat en de ongeschilde komkommer in fijne schijfjes.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Meng de rauwkostmix met de lente-uitjes en de koriander. Breng op smaak met de rijstazijn, de sesamolie, de honing, peper en zout.

  8. Maak een dressing met de yoghurt, de mayonaise en de chilisaus.

  9. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).

  11. Doe de broodjes open en besmeer de onderste helft telkens met 1 koffiel. chilidressing. Leg er de hamburger op en bedek met de schijfjes tomaat en komkommer, een beetje van het rauwkostslaatje en wat slascheuten. Eindig met nog wat chilidressing.

  12. Doe de rest van de slascheuten en het rauwkostslaatje in een slakom. Serveer met de burgers en de rest van de dressing.

Tip

Geen fan van koriander? Vervang hem door platte peterselie.De rijstazijn kan u vervangen door een fruitige azijn zoals frambozenazijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 49.5 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 17.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 38.3 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Salento I.G.T. `Masso Antico' Primitivo Appassito Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal