Hartige kaaskoekjes met zalmsnippers
Hartige kaaskoekjes met zalmsnippers

Hartige kaaskoekjes met zalmsnippers

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de koude boter in kleine blokjes, wrijf ze met uw vingers onder de bloem en het bakpoeder, en kneed tot een grof deeg.

  4. Klop het ei los en voeg het samen met 2/3 van de kaasmix, de tijm en de zalmsnippers toe aan het deeg. Kruid met zwarte peper.

  5. Leg 20 kleine deeghoopjes (Ø 2 cm) op een bakplaat met bakpapier en druk lichtjes aan.

  6. Verdeel de rest van kaasmix over de hoopjes deeg.

  7. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Serveer de kaaskoekjes als ze nog lauw zijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de koude boter in kleine blokjes, wrijf ze met uw vingers onder de bloem en het bakpoeder, en kneed tot een grof deeg.

  4. Klop het ei los en voeg het samen met 2/3 van de kaasmix, de tijm en de zalmsnippers toe aan het deeg. Kruid met zwarte peper.

  5. Leg 20 kleine deeghoopjes (Ø 2 cm) op een bakplaat met bakpapier en druk lichtjes aan.

  6. Verdeel de rest van kaasmix over de hoopjes deeg.

  7. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Serveer de kaaskoekjes als ze nog lauw zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Les Lauzes Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal