- Bewaar

- Bewaar
Hartige minipannenkoekjes met zure room
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de wortelen in stukken en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Snij intussen de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de courgette, doe in een vergiet en duw het vocht eruit met een lepel.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Rasp de grana padano.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Mix de wortelen samen met het sinaasappelsap, de honing en de kaneel tot een gladde massa. Roer er 250 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder en 1 dl melk onder. Klop 1 ei los en meng onder het deeg tot u een gladde massa hebt. Laat het deeg afgedekt rusten op kamertemperatuur.
-
Meng intussen 150 g bloem en 1/2 zakje bakpoeder in een kom. Klop er 2 dl melk en 2 eieren onder tot u een glad deeg krijgt. Roer er de geraspte courgette, de grana padano en de maïs onder. Kruid met de Italiaanse kruiden. Laat het deeg 10 à 15 min. afgedekt rusten op kamertemperatuur.
-
Snipper intussen het bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig). Meng de zure room met de pijnboompitten, het bieslook, peper en zout.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote braadpan met antiaanbaklaag en schep 8 à 10 porties van 1 soort deeg in de pan (reken 1 eetl. deeg per portie). Bak 3 à 4 min. goudbruin en draai om. Laat nog even bakken.
-
Doe hetzelfde met het andere deeg.
-
Afwerking:
-
Schik 2 verschillende pannenkoekjes op elkaar en steek vast met een leuk prikkertje. Lepel een beetje zure room op het bovenste pannenkoekje. Versier eventueel met een sprietje bieslook.
Voor pannenkoekjes van gelijke grootte kan u het deeg in inox ringen van dezelfde diameter scheppen en ze zo bakken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de wortelen in stukken en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Snij intussen de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de courgette, doe in een vergiet en duw het vocht eruit met een lepel.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Rasp de grana padano.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Mix de wortelen samen met het sinaasappelsap, de honing en de kaneel tot een gladde massa. Roer er 250 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder en 1 dl melk onder. Klop 1 ei los en meng onder het deeg tot u een gladde massa hebt. Laat het deeg afgedekt rusten op kamertemperatuur.
-
Meng intussen 150 g bloem en 1/2 zakje bakpoeder in een kom. Klop er 2 dl melk en 2 eieren onder tot u een glad deeg krijgt. Roer er de geraspte courgette, de grana padano en de maïs onder. Kruid met de Italiaanse kruiden. Laat het deeg 10 à 15 min. afgedekt rusten op kamertemperatuur.
-
Snipper intussen het bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig). Meng de zure room met de pijnboompitten, het bieslook, peper en zout.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote braadpan met antiaanbaklaag en schep 8 à 10 porties van 1 soort deeg in de pan (reken 1 eetl. deeg per portie). Bak 3 à 4 min. goudbruin en draai om. Laat nog even bakken.
-
Doe hetzelfde met het andere deeg.
-
Afwerking:
-
Schik 2 verschillende pannenkoekjes op elkaar en steek vast met een leuk prikkertje. Lepel een beetje zure room op het bovenste pannenkoekje. Versier eventueel met een sprietje bieslook.
Voor pannenkoekjes van gelijke grootte kan u het deeg in inox ringen van dezelfde diameter scheppen en ze zo bakken.