- Bewaar

- Bewaar
Herfstgroentespread met oriëntaalse kruiden
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Schil de wortelen en de pastinaak. Snij eerst in de lengte en dan in de breedte in 2. - Snij het gepelde knoflookteentje in 2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de wortelen, de pastinaak en het knoflook in een venschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Haal de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Schep de groenten in een maatbeker of in de blender. Voeg de kikkererwten, het pepertje, de tahin, de tomatenpuree, het citroensap en 1/2 dl olijfolie toe. Kruid met het komijn- en korianderpoeder, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de citroenzeste onder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.) - Schil de wortelen en de pastinaak. Snij eerst in de lengte en dan in de breedte in 2. - Snij het gepelde knoflookteentje in 2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de wortelen, de pastinaak en het knoflook in een venschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Haal de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Schep de groenten in een maatbeker of in de blender. Voeg de kikkererwten, het pepertje, de tahin, de tomatenpuree, het citroensap en 1/2 dl olijfolie toe. Kruid met het komijn- en korianderpoeder, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de citroenzeste onder.