Herfstgroentespread met oriëntaalse kruiden
Herfstgroentespread met oriëntaalse kruiden

Herfstgroentespread met oriëntaalse kruiden

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.2 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 17.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Schil de wortelen en de pastinaak. Snij eerst in de lengte en dan in de breedte in 2. - Snij het gepelde knoflookteentje in 2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Leg de wortelen, de pastinaak en het knoflook in een venschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  6. Haal de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  7. Schep de groenten in een maatbeker of in de blender. Voeg de kikkererwten, het pepertje, de tahin, de tomatenpuree, het citroensap en 1/2 dl olijfolie toe. Kruid met het komijn- en korianderpoeder, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de citroenzeste onder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Schil de wortelen en de pastinaak. Snij eerst in de lengte en dan in de breedte in 2. - Snij het gepelde knoflookteentje in 2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Leg de wortelen, de pastinaak en het knoflook in een venschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  6. Haal de groenten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  7. Schep de groenten in een maatbeker of in de blender. Voeg de kikkererwten, het pepertje, de tahin, de tomatenpuree, het citroensap en 1/2 dl olijfolie toe. Kruid met het komijn- en korianderpoeder, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de citroenzeste onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.2 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 17.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal