Herfstpasta met pompoen en gepaneerde kabeljauw
Herfstpasta met pompoen en gepaneerde kabeljauw

Herfstpasta met pompoen en gepaneerde kabeljauw

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 96.4 g
Suiker 7.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 38.3 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak 3 à 5 min. Kruid met de tijm, de oregano en het basilicum. Overgiet met de kippenbouillon en laat nog 5 min. verder garen.

  8. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gepaneerde kabeljauw 3 à 5 min goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Roer de pompoenblokjes onder de pappardelle en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak 3 à 5 min. Kruid met de tijm, de oregano en het basilicum. Overgiet met de kippenbouillon en laat nog 5 min. verder garen.

  8. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gepaneerde kabeljauw 3 à 5 min goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Roer de pompoenblokjes onder de pappardelle en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 96.4 g
Suiker 7.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 38.3 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal