- Bewaar

- Bewaar
Herfstsoep met pompoen (glutenvrij)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
1. Smelt de boter in een diepe kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep uit de pan en hou warm.
-
2. Stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de pompenblokjes toe, bestrooi met de tijm en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. zachtjes koken.
-
3. Mix de soep heel fijn en laat nog even opwarmen. Voeg de room en de spekblokjes toe, maar laat de soep niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er gegratineerde croutons bij (zie tip).
Huisbereide croutons Om deze herfstsoep te versieren kan u zelf croutons maken. Snij figuurtjes uit sneetjes glutenvrij brood met een deegvormpje of een mesje. Bak de broodfiguurtjes in 1 à 2 eetl. goudbruin in een pan. Voor een goudbruin korstje belegt u de croutons met kaas (abdijkaas bijvoorbeeld) en zet u ze onder de grill tot de kaas lichtjes gegratineerd is.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
1. Smelt de boter in een diepe kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Schep uit de pan en hou warm.
-
2. Stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de pompenblokjes toe, bestrooi met de tijm en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. zachtjes koken.
-
3. Mix de soep heel fijn en laat nog even opwarmen. Voeg de room en de spekblokjes toe, maar laat de soep niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er gegratineerde croutons bij (zie tip).
Huisbereide croutons Om deze herfstsoep te versieren kan u zelf croutons maken. Snij figuurtjes uit sneetjes glutenvrij brood met een deegvormpje of een mesje. Bak de broodfiguurtjes in 1 à 2 eetl. goudbruin in een pan. Voor een goudbruin korstje belegt u de croutons met kaas (abdijkaas bijvoorbeeld) en zet u ze onder de grill tot de kaas lichtjes gegratineerd is.