Homemade cheeseburger
Homemade cheeseburger

Homemade cheeseburger

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 32.3 g
Koolhydraat 39.4 g
Eiwit 32.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in fijne halvemaantjes en de halve rode ui in dunne ringen.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaat in gelijke schijfjes.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snij het spek heel fijn.

  8. Verkruimel de beschuiten en meng samen met de fijngesnipperde sjalot, het ei en het spek onder het gehakt. Kruid met peper. Vorm met uw handen 4 gelijke hamburgers.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Laat daarna nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  12. Verwarm de hamburgerbroodjes ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Draai de hamburgers om, leg er een sneetje cheddar op en laat even smelten.

  14. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en leg telkens 1 hamburger op de onderste helft. Bestrijk de hamburger met de mosterd en de ketchup en verdeel er de ijsbergsla en de schijfjes tomaat, komkommer en rode ui over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in fijne halvemaantjes en de halve rode ui in dunne ringen.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaat in gelijke schijfjes.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snij het spek heel fijn.

  8. Verkruimel de beschuiten en meng samen met de fijngesnipperde sjalot, het ei en het spek onder het gehakt. Kruid met peper. Vorm met uw handen 4 gelijke hamburgers.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Laat daarna nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  12. Verwarm de hamburgerbroodjes ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Draai de hamburgers om, leg er een sneetje cheddar op en laat even smelten.

  14. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en leg telkens 1 hamburger op de onderste helft. Bestrijk de hamburger met de mosterd en de ketchup en verdeel er de ijsbergsla en de schijfjes tomaat, komkommer en rode ui over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 32.3 g
Koolhydraat 39.4 g
Eiwit 32.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal