Hondstongrolletjes met broccolicrème en pestoroom

Hondstongrolletjes met broccolicrème en pestoroom

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 31.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Schik er de diepgevroren tongrolletjes naast elkaar in en laat 25 min. garen op een zacht vuur.

  7. Kook intussen de broccoliroosjes en -stukjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof met een vork. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  8. Breng de room samen met de fijngesnipperde sjalot aan de kook. Laat pruttelen tot de sjalot gaar is en de room voor de helft is ingekookt. Roer er de pesto onder en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schep 2 lepels broccolicrème op elk bord en leg er telkens 2 hondstongrolletjes op. Lepel er de pestoroom over en versier met enkele lompviseitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Schik er de diepgevroren tongrolletjes naast elkaar in en laat 25 min. garen op een zacht vuur.

  7. Kook intussen de broccoliroosjes en -stukjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof met een vork. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  8. Breng de room samen met de fijngesnipperde sjalot aan de kook. Laat pruttelen tot de sjalot gaar is en de room voor de helft is ingekookt. Roer er de pesto onder en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schep 2 lepels broccolicrème op elk bord en leg er telkens 2 hondstongrolletjes op. Lepel er de pestoroom over en versier met enkele lompviseitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 31.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier

Bekijk het recept digitaal