Hummus met geroosterde bloemkool
Hummus met geroosterde bloemkool

Hummus met geroosterde bloemkool

40 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 5.9 g
Suiker 1.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de bloemkool in roosjes. Snij 1 à 2 radijzen in heel fijne schijfjes (hou eventueel wat groen apart voor de afwerking).

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Mix intussen de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het knoflook en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  10. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes apart voor de afwerking. Mix de rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de hummus af met de schijfjes radijs, wat olijfolie, de gegrilde bloemkoolroosjes en eventueel wat radijsblaadjes. Bestrooi met de pili-pili.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de bloemkool in roosjes. Snij 1 à 2 radijzen in heel fijne schijfjes (hou eventueel wat groen apart voor de afwerking).

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Mix intussen de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het knoflook en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  10. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes apart voor de afwerking. Mix de rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Werk de hummus af met de schijfjes radijs, wat olijfolie, de gegrilde bloemkoolroosjes en eventueel wat radijsblaadjes. Bestrooi met de pili-pili.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 5.9 g
Suiker 1.4 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal