- Bewaar

- Bewaar
Hummus met geroosterde bloemkool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de bloemkool in roosjes. Snij 1 à 2 radijzen in heel fijne schijfjes (hou eventueel wat groen apart voor de afwerking).
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Mix intussen de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het knoflook en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes apart voor de afwerking. Mix de rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Werk de hummus af met de schijfjes radijs, wat olijfolie, de gegrilde bloemkoolroosjes en eventueel wat radijsblaadjes. Bestrooi met de pili-pili.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de bloemkool in roosjes. Snij 1 à 2 radijzen in heel fijne schijfjes (hou eventueel wat groen apart voor de afwerking).
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Mix intussen de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het knoflook en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes apart voor de afwerking. Mix de rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Werk de hummus af met de schijfjes radijs, wat olijfolie, de gegrilde bloemkoolroosjes en eventueel wat radijsblaadjes. Bestrooi met de pili-pili.