- Bewaar

- Bewaar
Indiase curry met spruitenblaadjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spruiten hebben onderaan een voetje. Je mag dat harde stukje eerst wegsnijden bij de spruiten. Trek dan de blaadjes los en doe ze in een kommetje.
-
Pluk de blaadjes van 1/2 plantje platte peterselie. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.
-
Pel het teentje knoflook. Pers het boven een kommetje.
-
Schil de zoete aardappelen. Niet schrikken, deze aardappel ziet er oranje uit, maar dat is volledig normaal. Snij de aardappelen in blokjes die ongeveer even groot zijn als een dobbelsteen.
-
Schraap de schil van 2 cm gember met een koffielepel. Rasp de gember in kleine stukjes.
-
Je hulpkok mag 2 uien fijnsnipperen.
-
Bereiding:
-
Heb je alle ingrediënten gesneden? Dan kan je hulpkok alles op het vuur zetten.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de fijngesnipperde uien, de geraspte gember en het geperste knoflook toe. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma. Stoof alles 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer even om.
-
Giet er de kokosmelk over en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat zo 5 min. stomen.
-
Doe de spruitenblaadjes in de kookpot met de zoete aardappelen en laat nog 6 à 8 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Je hulpkok heeft lang genoeg aan het vuur gestaan. Als hij of zij het goed heeft gedaan, dan zal de keuken heerlijk ruiken naar deze typische Indiase curry. Tijd om op te scheppen! Verdeel de curry over 4 diepe kommen en strooi er wat platte peterselie over. Geef er de rijst in een apart kommetje bij.
Meestal zijn curry's volledig vegetarisch. Zijn er bij jou thuis wel grote vleesliefhebbers? Dan kan je helemaal op het einde van stap 3, samen met de spruitenblaadjes, gebakken kippenreepjes bij de curry doen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spruiten hebben onderaan een voetje. Je mag dat harde stukje eerst wegsnijden bij de spruiten. Trek dan de blaadjes los en doe ze in een kommetje.
-
Pluk de blaadjes van 1/2 plantje platte peterselie. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.
-
Pel het teentje knoflook. Pers het boven een kommetje.
-
Schil de zoete aardappelen. Niet schrikken, deze aardappel ziet er oranje uit, maar dat is volledig normaal. Snij de aardappelen in blokjes die ongeveer even groot zijn als een dobbelsteen.
-
Schraap de schil van 2 cm gember met een koffielepel. Rasp de gember in kleine stukjes.
-
Je hulpkok mag 2 uien fijnsnipperen.
-
Bereiding:
-
Heb je alle ingrediënten gesneden? Dan kan je hulpkok alles op het vuur zetten.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de fijngesnipperde uien, de geraspte gember en het geperste knoflook toe. Kruid met het kerriepoeder en de kurkuma. Stoof alles 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer even om.
-
Giet er de kokosmelk over en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat zo 5 min. stomen.
-
Doe de spruitenblaadjes in de kookpot met de zoete aardappelen en laat nog 6 à 8 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Je hulpkok heeft lang genoeg aan het vuur gestaan. Als hij of zij het goed heeft gedaan, dan zal de keuken heerlijk ruiken naar deze typische Indiase curry. Tijd om op te scheppen! Verdeel de curry over 4 diepe kommen en strooi er wat platte peterselie over. Geef er de rijst in een apart kommetje bij.
Meestal zijn curry's volledig vegetarisch. Zijn er bij jou thuis wel grote vleesliefhebbers? Dan kan je helemaal op het einde van stap 3, samen met de spruitenblaadjes, gebakken kippenreepjes bij de curry doen.