Indische eenpansmaaltijd met kip en spinazie
Indische eenpansmaaltijd met kip en spinazie

Indische eenpansmaaltijd met kip en spinazie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in flinterdunne reepjes.

  3. Breng een pan water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Kook de tarwegraantjes 15 min., giet af en laat uitlekken.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snij de ui in ringen.

  6. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  7. Meng de chilisaus, de sojasaus, het citroensap, het kerriepoeder, de komijn en peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en voeg de olie toe. Doe er de gember, de geperste look, de uiringen en de reepjes kip bij. Roerbak 3 min.

  10. Doe er de broccoli bij en laat nog 1 min. bakken.

  11. Voeg de diepgevroren spinazie toe en roerbak 3 min.

  12. Voeg de tomaatjes, de uitgelekte tarwegraantjes en het kruidenmengsel toe en bak nog 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Tip

Voor DIEPVRIESVLEES Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in flinterdunne reepjes.

  3. Breng een pan water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Kook de tarwegraantjes 15 min., giet af en laat uitlekken.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snij de ui in ringen.

  6. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  7. Meng de chilisaus, de sojasaus, het citroensap, het kerriepoeder, de komijn en peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de wok en voeg de olie toe. Doe er de gember, de geperste look, de uiringen en de reepjes kip bij. Roerbak 3 min.

  10. Doe er de broccoli bij en laat nog 1 min. bakken.

  11. Voeg de diepgevroren spinazie toe en roerbak 3 min.

  12. Voeg de tomaatjes, de uitgelekte tarwegraantjes en het kruidenmengsel toe en bak nog 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Tip

Voor DIEPVRIESVLEES Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Elysis A.C. Rosé d'Anjou

Bekijk het recept digitaal