Indonesische kerriesoep met tonijn en ananas
Indonesische kerriesoep met tonijn en ananas

Indonesische kerriesoep met tonijn en ananas

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 49.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Besprenkel de diepgevroren vis met het sap van de limoen en laat oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de ananas, verwijder de bruine ogen en het harde middenstuk. Snij 1/4 van het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schil de kiwi en snij in blokjes.

  5. Snij 2 sjalotten in fijne schijfjes voor het garnituur. Snipper de 5 resterende sjalotten fijn.

  6. Snij 2 knoflookteentjes in fijne schijfjes en snipper de 2 resterende teentjes knoflook fijn.

  7. Snij de lente-uitjes fijn voor de afwerking.

  8. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  9. Voor het garnituur: hak de pindanootjes grof en roerbak ze (zonder vetstof) in een pan met antiaanbaklaag, samen met de schijfjes sjalot en knoflook, 1 koffiel. rietsuiker en de geraspte kokos. Bak goudbruin in ongeveer 2 min.

  10. Bereiding:
  11. Roerbak de fijngesneden sjalotten, de fijngehakte knoflook en 3 koffiel. madraskerriepoeder 1 min. in 2 eetl. olijfolie.

  12. Voeg de tonijnsteaks, het visbouillonblokje en 1 L water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. sudderen. Haal de gare vis uit het kookvocht. Snij de vissteaks in grote stukken en hou ze apart.

  13. Voeg de rode paprika en de wokgroenten bij de soep en laat 3 min. koken op een zacht vuur.

  14. Voeg de ananas, de kiwi, de vis en de losgemaakte rijst toe en laat 2 min. opwarmen. Breng op smaak met peper en zout, sambal oelek en 2 koffiel. rietsuiker.

  15. Afwerking:
  16. Strooi wat kokos-pindamengeling over elk bord soep en versier met fijngesneden lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Besprenkel de diepgevroren vis met het sap van de limoen en laat oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de ananas, verwijder de bruine ogen en het harde middenstuk. Snij 1/4 van het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schil de kiwi en snij in blokjes.

  5. Snij 2 sjalotten in fijne schijfjes voor het garnituur. Snipper de 5 resterende sjalotten fijn.

  6. Snij 2 knoflookteentjes in fijne schijfjes en snipper de 2 resterende teentjes knoflook fijn.

  7. Snij de lente-uitjes fijn voor de afwerking.

  8. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  9. Voor het garnituur: hak de pindanootjes grof en roerbak ze (zonder vetstof) in een pan met antiaanbaklaag, samen met de schijfjes sjalot en knoflook, 1 koffiel. rietsuiker en de geraspte kokos. Bak goudbruin in ongeveer 2 min.

  10. Bereiding:
  11. Roerbak de fijngesneden sjalotten, de fijngehakte knoflook en 3 koffiel. madraskerriepoeder 1 min. in 2 eetl. olijfolie.

  12. Voeg de tonijnsteaks, het visbouillonblokje en 1 L water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. sudderen. Haal de gare vis uit het kookvocht. Snij de vissteaks in grote stukken en hou ze apart.

  13. Voeg de rode paprika en de wokgroenten bij de soep en laat 3 min. koken op een zacht vuur.

  14. Voeg de ananas, de kiwi, de vis en de losgemaakte rijst toe en laat 2 min. opwarmen. Breng op smaak met peper en zout, sambal oelek en 2 koffiel. rietsuiker.

  15. Afwerking:
  16. Strooi wat kokos-pindamengeling over elk bord soep en versier met fijngesneden lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 49.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal