Kaasballetjes
Kaasballetjes

Kaasballetjes

25 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Energie 548 kj
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 1.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren.

  3. Roer er de bloem door en laat even bakken.

  4. Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus.

  5. Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat de kaas, in kleine stukjes gesneden, smelten in de saus. Kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Laat bijna volledig afkoelen.

  6. Rol balletjes van het mengsel (als aperitiefhapje Ø 2 cm, als voorgerecht Ø 3 cm).

  7. Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.

  8. Rol de balletjes eerst door het eiwit. Schud ze goed af en haal ze dan door het paneermeel. Zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Laat de balletjes 2 à 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren.

  3. Roer er de bloem door en laat even bakken.

  4. Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus.

  5. Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat de kaas, in kleine stukjes gesneden, smelten in de saus. Kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Laat bijna volledig afkoelen.

  6. Rol balletjes van het mengsel (als aperitiefhapje Ø 2 cm, als voorgerecht Ø 3 cm).

  7. Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.

  8. Rol de balletjes eerst door het eiwit. Schud ze goed af en haal ze dan door het paneermeel. Zet koel weg.

  9. Bereiding:
  10. Laat de balletjes 2 à 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Energie 548 kj
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 1.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal