- Bewaar

- Bewaar
Kaasballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren.
-
Roer er de bloem door en laat even bakken.
-
Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus.
-
Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat de kaas, in kleine stukjes gesneden, smelten in de saus. Kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Laat bijna volledig afkoelen.
-
Rol balletjes van het mengsel (als aperitiefhapje Ø 2 cm, als voorgerecht Ø 3 cm).
-
Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.
-
Rol de balletjes eerst door het eiwit. Schud ze goed af en haal ze dan door het paneermeel. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Laat de balletjes 2 à 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren.
-
Roer er de bloem door en laat even bakken.
-
Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus.
-
Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat de kaas, in kleine stukjes gesneden, smelten in de saus. Kruid met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Laat bijna volledig afkoelen.
-
Rol balletjes van het mengsel (als aperitiefhapje Ø 2 cm, als voorgerecht Ø 3 cm).
-
Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.
-
Rol de balletjes eerst door het eiwit. Schud ze goed af en haal ze dan door het paneermeel. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Laat de balletjes 2 à 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.