- Bewaar
- Bewaar
Kabeljauw in de oven met kwartelei en waterkerspuree
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij ze in de lengte in 2 en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Hou een beetje waterkers apart voor de afwerking en hak de rest grof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken kabeljauw op een bakplaat en besprenkel met de visfond. Kruid met het kruidentuiltje en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Leg de sneetjes gerookt spek op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. mee in de oven tot het spek krokant is.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet samen met 1 eetl. boter en de grofgehakte waterkers tot een puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de vis uit de oven en hou warm. Doe het kookvocht van de vis in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder.
-
Bak 4 spiegelkwarteleitjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg 1 stuk kabeljauw op elk bord en lepel er de saus over. Bedek met 1 sneetje gerookt spek en werk af met het spiegelkwarteleitje. Maak met 2 eetlepels ovalen van de puree en leg naast de kabeljauw. Werk af met de garnalen en een beetje waterkers.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij ze in de lengte in 2 en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Hou een beetje waterkers apart voor de afwerking en hak de rest grof.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken kabeljauw op een bakplaat en besprenkel met de visfond. Kruid met het kruidentuiltje en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Leg de sneetjes gerookt spek op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. mee in de oven tot het spek krokant is.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet samen met 1 eetl. boter en de grofgehakte waterkers tot een puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de vis uit de oven en hou warm. Doe het kookvocht van de vis in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder.
-
Bak 4 spiegelkwarteleitjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg 1 stuk kabeljauw op elk bord en lepel er de saus over. Bedek met 1 sneetje gerookt spek en werk af met het spiegelkwarteleitje. Maak met 2 eetlepels ovalen van de puree en leg naast de kabeljauw. Werk af met de garnalen en een beetje waterkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy