Kalkoen met courgetteblokjes in kokos-kerriesaus
Kalkoen met courgetteblokjes in kokos-kerriesaus

Kalkoen met courgetteblokjes in kokos-kerriesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 44.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepeltje. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  5. Dep het kalkoenenstoofvlees droog met keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de courgetteblokjes en de kippenbouillon toe en laat 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Snij intussen de ongeschilde appel in blokjes van 2 cm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Roer er de blokjes appel en de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Overgiet met de kokosmelk en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat 10 min. onafgedekt sudderen. Mix tot een gladde saus.

  12. Roer de kerriesaus onder het kalkoenenstoofvlees met courgette. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepeltje. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  5. Dep het kalkoenenstoofvlees droog met keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de courgetteblokjes en de kippenbouillon toe en laat 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Snij intussen de ongeschilde appel in blokjes van 2 cm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Roer er de blokjes appel en de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Overgiet met de kokosmelk en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat 10 min. onafgedekt sudderen. Mix tot een gladde saus.

  12. Roer de kerriesaus onder het kalkoenenstoofvlees met courgette. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 44.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer 'Réserve' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal