- Bewaar

- Bewaar
Kalkoen met rijst en zoetzure groentjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kalkoenengebraad in stukken.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
-
Snij de uien in fijne halvemaantjes.
-
Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de groentjes beetgaar gedurende ± 10 min.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenstukken aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout, verlaag het vuur en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 20 min. Draai tussendoor eens om.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de groentjes toe en laat samen met de ketchup en 5 dl van het ananassap sudderen gedurende 15 min. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
-
Roer er de ananasstukjes onder.
-
Breng water aan de kook samen met de bouillonblokjes en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoen over de borden samen met de rijst en de zoetzure groentjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kalkoenengebraad in stukken.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
-
Snij de uien in fijne halvemaantjes.
-
Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de groentjes beetgaar gedurende ± 10 min.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenstukken aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout, verlaag het vuur en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 20 min. Draai tussendoor eens om.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de groentjes toe en laat samen met de ketchup en 5 dl van het ananassap sudderen gedurende 15 min. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
-
Roer er de ananasstukjes onder.
-
Breng water aan de kook samen met de bouillonblokjes en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoen over de borden samen met de rijst en de zoetzure groentjes.