Kalkoen met rijst en zoetzure groentjes
Kalkoen met rijst en zoetzure groentjes

Kalkoen met rijst en zoetzure groentjes

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 56.4 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kalkoenengebraad in stukken.

  3. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.

  4. Snij de uien in fijne halvemaantjes.

  5. Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken.

  6. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de groentjes beetgaar gedurende ± 10 min.

  9. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenstukken aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout, verlaag het vuur en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 20 min. Draai tussendoor eens om.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de groentjes toe en laat samen met de ketchup en 5 dl van het ananassap sudderen gedurende 15 min. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

  11. Roer er de ananasstukjes onder.

  12. Breng water aan de kook samen met de bouillonblokjes en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kalkoen over de borden samen met de rijst en de zoetzure groentjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kalkoenengebraad in stukken.

  3. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.

  4. Snij de uien in fijne halvemaantjes.

  5. Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken.

  6. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de groentjes beetgaar gedurende ± 10 min.

  9. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenstukken aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout, verlaag het vuur en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 20 min. Draai tussendoor eens om.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de groentjes toe en laat samen met de ketchup en 5 dl van het ananassap sudderen gedurende 15 min. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

  11. Roer er de ananasstukjes onder.

  12. Breng water aan de kook samen met de bouillonblokjes en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kalkoen over de borden samen met de rijst en de zoetzure groentjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 403 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 56.4 g
Eiwit 33.4 g

Bekijk het recept digitaal