Kalkoenfilet met pesto en tagliatellesalade

Kalkoenfilet met pesto en tagliatellesalade

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 41.8 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 60.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien u diepvrieskalkoen gebruikt, laat u het vlees bijna volledig ontdooien. Maak in het midden van elke filet een inkeping met een scherp mes (zo kan de filet gemakkelijk dichtgevouwen worden). Draai de kalkoenfilet om. Bestrijk 1 helft met 1 koffiel. pesto en vouw dicht. Bestrijk het vlees met een weinig olijfolie. Dek af en bewaar op een koele plaats.

  3. Kook de tagliatelle gedurende 3 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Bereid ondertussen de vinaigrette. Meng 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. dragonazijn en de ontdooide kervel. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Snij de komkommer in partjes. Snij de geschilde appel in blokjes. Meng de stukjes appel en komkommer onder de tagliatelle. Overgiet met vinaigrette en meng voorzichtig dooreen.

  7. Snij de gewassen eikenbladsla in grove stukken. Schik de eikenbladsla op een groot bord. Verdeel er de tagliatellesalade over.

  8. Snij de mozzarella in schijfjes. Verdeel ze over de tagliatelle. Bestrooi met de pistaches.

  9. Laat de kalkoenenvelopjes gedurende 8 min. aan elke zijde grillen op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Dien het vlees op met de tagliatellesalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien u diepvrieskalkoen gebruikt, laat u het vlees bijna volledig ontdooien. Maak in het midden van elke filet een inkeping met een scherp mes (zo kan de filet gemakkelijk dichtgevouwen worden). Draai de kalkoenfilet om. Bestrijk 1 helft met 1 koffiel. pesto en vouw dicht. Bestrijk het vlees met een weinig olijfolie. Dek af en bewaar op een koele plaats.

  3. Kook de tagliatelle gedurende 3 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Bereid ondertussen de vinaigrette. Meng 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. dragonazijn en de ontdooide kervel. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Snij de komkommer in partjes. Snij de geschilde appel in blokjes. Meng de stukjes appel en komkommer onder de tagliatelle. Overgiet met vinaigrette en meng voorzichtig dooreen.

  7. Snij de gewassen eikenbladsla in grove stukken. Schik de eikenbladsla op een groot bord. Verdeel er de tagliatellesalade over.

  8. Snij de mozzarella in schijfjes. Verdeel ze over de tagliatelle. Bestrooi met de pistaches.

  9. Laat de kalkoenenvelopjes gedurende 8 min. aan elke zijde grillen op een matig vuur.

  10. Afwerking:
  11. Dien het vlees op met de tagliatellesalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 41.8 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 60.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vacqueyras A.C. 'Préférence' Caves Saint-Pierre Wijn Vacqueyras is een van de wijngemeentes in de Côtes du Rhône (dicht bij Châteauneuf-du Pape) met een eigen herkomstbenaming. Dit is een karaktervolle rode wijn met een krachtige, wat kruidige smaak. Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje Wijn Heerlijke rode wijn, gerijpt in eiken vaten. Donkere kleur, fijne neus van rijpe tempranillodruiven (aardbei en framboos), met toetsen vanille en verse eik. Gecorseerd en krachtig in de mond.

Bekijk het recept digitaal