Kantonese gebakken rijst
Kantonese gebakken rijst

Kantonese gebakken rijst

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 23 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preien met nog een beetje groen aan in ringen.

  3. Snij de ham in reepjes.

  4. Laat de maïs en de ananas uitlekken en hou het sap van de ananas apart.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  7. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de prei. Doe er het ananassap bij en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt).

  8. Meng de prei met de ananas, de maïs en de ham. Kruid met peper en zout. Meng alles onder de rijst en warm nog enkele ogenblikken op.

  9. Afwerking:
  10. Serveer in soepkommen.

  11. Dien op met stukjes stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preien met nog een beetje groen aan in ringen.

  3. Snij de ham in reepjes.

  4. Laat de maïs en de ananas uitlekken en hou het sap van de ananas apart.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  7. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de prei. Doe er het ananassap bij en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig een klein glas water toe (om te vermijden dat het aanbakt).

  8. Meng de prei met de ananas, de maïs en de ham. Kruid met peper en zout. Meng alles onder de rijst en warm nog enkele ogenblikken op.

  9. Afwerking:
  10. Serveer in soepkommen.

  11. Dien op met stukjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 23 g

Bekijk het recept digitaal