- Bewaar
- Bewaar
Kastanjecake met veenbessen-sinaasappelglazuur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak een kruisje in de schil van de kastanjes en laat 10 min. koken in water. Giet af en laat uitlekken.
-
Pel de kastanjes als ze nog lauw zijn en mix tot een kleverige en korrelige massa (er mogen nog stukjes in zitten).
-
Bedek een rechthoekige cakevorm met bakpapier.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop de boter en de suiker met een elektrische klopper tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop luchtig.
-
Voeg de gemixte kastanjes, de rozijnen, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een gladde massa.
-
Doe het beslag in de bakvorm en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een vork of een mes. Blijft er nog beslag aan plakken? Laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
-
Doe intussen de diepgevroren veenbessen en de marmelade in een kleine kookpot. Voeg het kaneelstokje toe en verwarm 5 min. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Haal de cake uit de vorm en giet er de veenbessen-sinaasappelglazuur over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak een kruisje in de schil van de kastanjes en laat 10 min. koken in water. Giet af en laat uitlekken.
-
Pel de kastanjes als ze nog lauw zijn en mix tot een kleverige en korrelige massa (er mogen nog stukjes in zitten).
-
Bedek een rechthoekige cakevorm met bakpapier.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop de boter en de suiker met een elektrische klopper tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop luchtig.
-
Voeg de gemixte kastanjes, de rozijnen, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een gladde massa.
-
Doe het beslag in de bakvorm en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een vork of een mes. Blijft er nog beslag aan plakken? Laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
-
Doe intussen de diepgevroren veenbessen en de marmelade in een kleine kookpot. Voeg het kaneelstokje toe en verwarm 5 min. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Haal de cake uit de vorm en giet er de veenbessen-sinaasappelglazuur over.