Kastanjecake met veenbessen-sinaasappelglazuur

Kastanjecake met veenbessen-sinaasappelglazuur

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 35.2 g
Vezel 4 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak een kruisje in de schil van de kastanjes en laat 10 min. koken in water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Pel de kastanjes als ze nog lauw zijn en mix tot een kleverige en korrelige massa (er mogen nog stukjes in zitten).

  4. Bedek een rechthoekige cakevorm met bakpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  6. Bereiding:
  7. Klop de boter en de suiker met een elektrische klopper tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop luchtig.

  8. Voeg de gemixte kastanjes, de rozijnen, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een gladde massa.

  9. Doe het beslag in de bakvorm en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een vork of een mes. Blijft er nog beslag aan plakken? Laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  10. Doe intussen de diepgevroren veenbessen en de marmelade in een kleine kookpot. Voeg het kaneelstokje toe en verwarm 5 min. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Haal de cake uit de vorm en giet er de veenbessen-sinaasappelglazuur over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak een kruisje in de schil van de kastanjes en laat 10 min. koken in water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Pel de kastanjes als ze nog lauw zijn en mix tot een kleverige en korrelige massa (er mogen nog stukjes in zitten).

  4. Bedek een rechthoekige cakevorm met bakpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  6. Bereiding:
  7. Klop de boter en de suiker met een elektrische klopper tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop luchtig.

  8. Voeg de gemixte kastanjes, de rozijnen, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een gladde massa.

  9. Doe het beslag in de bakvorm en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een vork of een mes. Blijft er nog beslag aan plakken? Laat dan nog 5 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  10. Doe intussen de diepgevroren veenbessen en de marmelade in een kleine kookpot. Voeg het kaneelstokje toe en verwarm 5 min. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Haal de cake uit de vorm en giet er de veenbessen-sinaasappelglazuur over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 35.2 g
Vezel 4 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal