Kerriescampi met tartaar van appel en avocado
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

  6. Snij het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper fijn.

  7. Snipper de blaadjes munt fijn.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng de lente-ui, de appel, de avocado en de munt voorzichtig door elkaar.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en leg er de scampi's in. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi's ± 2 min. Op een hoog vuur.

  12. Verdeel de appel-avocadomengeling over 12 glaasjes en schik in elk glaasje een gebakken scampi. Serveer meteen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

  6. Snij het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper fijn.

  7. Snipper de blaadjes munt fijn.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng de lente-ui, de appel, de avocado en de munt voorzichtig door elkaar.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en leg er de scampi's in. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi's ± 2 min. Op een hoog vuur.

  12. Verdeel de appel-avocadomengeling over 12 glaasjes en schik in elk glaasje een gebakken scampi. Serveer meteen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal