Kersttaart
Kersttaart

Kersttaart

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  4. Doe de bereiding voor biscuit génoise met de eieren en de melk in een mengkom en klop even los. Klop daarna 5 min. met de kloppers van de mixer op volle kracht tot een luchtig deeg.

  5. Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en giet er het deeg in. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm.

  6. Verwarm ondertussen de room in een kookpot en laat er de chocoladecallets in smelten.

  7. Klop 250 g boter samen met 100 g bloemsuiker los. Voeg 100 g bloemsuiker al kloppend toe en meng er de gesmolten chocolade onder.

  8. Bereiding:
  9. Haal de taart uit de vorm en leg op een rooster. Snij horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met 1/3 van de chocoladecrème. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de hele taart met de rest van de chocoladecrème.

  10. Werk de randen van de taart af met de kerstboompjes in chocolade. Laat opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  4. Doe de bereiding voor biscuit génoise met de eieren en de melk in een mengkom en klop even los. Klop daarna 5 min. met de kloppers van de mixer op volle kracht tot een luchtig deeg.

  5. Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en giet er het deeg in. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm.

  6. Verwarm ondertussen de room in een kookpot en laat er de chocoladecallets in smelten.

  7. Klop 250 g boter samen met 100 g bloemsuiker los. Voeg 100 g bloemsuiker al kloppend toe en meng er de gesmolten chocolade onder.

  8. Bereiding:
  9. Haal de taart uit de vorm en leg op een rooster. Snij horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met 1/3 van de chocoladecrème. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de hele taart met de rest van de chocoladecrème.

  10. Werk de randen van de taart af met de kerstboompjes in chocolade. Laat opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal