- Bewaar

- Bewaar
Kersttaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Doe de bereiding voor biscuit génoise met de eieren en de melk in een mengkom en klop even los. Klop daarna 5 min. met de kloppers van de mixer op volle kracht tot een luchtig deeg.
-
Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en giet er het deeg in. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Verwarm ondertussen de room in een kookpot en laat er de chocoladecallets in smelten.
-
Klop 250 g boter samen met 100 g bloemsuiker los. Voeg 100 g bloemsuiker al kloppend toe en meng er de gesmolten chocolade onder.
-
Bereiding:
-
Haal de taart uit de vorm en leg op een rooster. Snij horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met 1/3 van de chocoladecrème. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de hele taart met de rest van de chocoladecrème.
-
Werk de randen van de taart af met de kerstboompjes in chocolade. Laat opstijven in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Doe de bereiding voor biscuit génoise met de eieren en de melk in een mengkom en klop even los. Klop daarna 5 min. met de kloppers van de mixer op volle kracht tot een luchtig deeg.
-
Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en giet er het deeg in. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Verwarm ondertussen de room in een kookpot en laat er de chocoladecallets in smelten.
-
Klop 250 g boter samen met 100 g bloemsuiker los. Voeg 100 g bloemsuiker al kloppend toe en meng er de gesmolten chocolade onder.
-
Bereiding:
-
Haal de taart uit de vorm en leg op een rooster. Snij horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met 1/3 van de chocoladecrème. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de hele taart met de rest van de chocoladecrème.
-
Werk de randen van de taart af met de kerstboompjes in chocolade. Laat opstijven in de koelkast.