Kip à l'orange met vergeten groenten
Kip à l'orange met vergeten groenten

Kip à l'orange met vergeten groenten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Schil de pastinaken en de aardperen en snij in stukken van 2 cm.

  6. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers de volledige sinaasappel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote, hoge braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de groenten, de laurierblaadjes, de tijm en de sinaasappelzeste toe. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles goed door elkaar en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  11. Verwijder vlak voor het serveren de laurierblaadjes.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Schil de pastinaken en de aardperen en snij in stukken van 2 cm.

  6. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers de volledige sinaasappel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote, hoge braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de groenten, de laurierblaadjes, de tijm en de sinaasappelzeste toe. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur.

  10. Overgiet met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles goed door elkaar en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  11. Verwijder vlak voor het serveren de laurierblaadjes.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 37.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal