- Bewaar

- Bewaar
Kip à l'orange met vergeten groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de pastinaken en de aardperen en snij in stukken van 2 cm.
-
Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers de volledige sinaasappel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote, hoge braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de groenten, de laurierblaadjes, de tijm en de sinaasappelzeste toe. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur.
-
Overgiet met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles goed door elkaar en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Verwijder vlak voor het serveren de laurierblaadjes.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de pastinaken en de aardperen en snij in stukken van 2 cm.
-
Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers de volledige sinaasappel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote, hoge braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de groenten, de laurierblaadjes, de tijm en de sinaasappelzeste toe. Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur.
-
Overgiet met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles goed door elkaar en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Verwijder vlak voor het serveren de laurierblaadjes.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië