Kip met kokos en groentjes
Kip met kokos en groentjes

Kip met kokos en groentjes

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 43.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Laat de diepgevroren wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng 2 koppen kokosmelk met 1 kop water aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en kruid met een weinig peper en zout. Matig het vuur en laat in 15 min. gaar worden. Voeg indien nodig tijdens het koken een beetje water toe.

  6. Verhit ondertussen de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de reepjes kip toe, strooi er de rozemarijn over en meng er de mierikswortel onder. Roer om en roerbak gedurende 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Doe er de wokgroenten bij en roerbak verder gedurende 4 min.

  8. Giet er de rest van de kokosmelk bij en laat nog ± 2 min. verder bakken.

  9. Afwerking:
  10. Strooi de geraspte kokos over de schotel en dien onmiddellijk op met de basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Laat de diepgevroren wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng 2 koppen kokosmelk met 1 kop water aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en kruid met een weinig peper en zout. Matig het vuur en laat in 15 min. gaar worden. Voeg indien nodig tijdens het koken een beetje water toe.

  6. Verhit ondertussen de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de reepjes kip toe, strooi er de rozemarijn over en meng er de mierikswortel onder. Roer om en roerbak gedurende 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Doe er de wokgroenten bij en roerbak verder gedurende 4 min.

  8. Giet er de rest van de kokosmelk bij en laat nog ± 2 min. verder bakken.

  9. Afwerking:
  10. Strooi de geraspte kokos over de schotel en dien onmiddellijk op met de basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 43.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto, Crianza D.O.C. Rioja Spanje Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon-Villages

Bekijk het recept digitaal