- Bewaar

- Bewaar
Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 50 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
-
Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
-
Dep de kippenborstfilets droog.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
-
Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
-
Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min.
-
Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 50 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
-
Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
-
Dep de kippenborstfilets droog.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
-
Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
-
Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min.
-
Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône