Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti

Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 50 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

  5. Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.

  8. Dep de kippenborstfilets droog.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.

  12. Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).

  13. Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.

  14. Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min.

  15. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 50 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

  5. Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.

  8. Dep de kippenborstfilets droog.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.

  12. Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).

  13. Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.

  14. Smelt de boter in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min.

  15. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal