Kippenbrazade met fruitige rijst
Kippenbrazade met fruitige rijst

Kippenbrazade met fruitige rijst

Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 29.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 1 g
Eiwit 19.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de ananas oppervlakkig ontdooien en snij in kleine gelijke blokjes.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine gelijke blokjes.

  5. Breng 3 eetl. water aan de kook en meng er de rijst onder. Dek af en laat 3 min. garen.

  6. Bereiding:
  7. (10 min.)

  8. 1 Verhit de olijfolie in een pan en bak de brazades 5 min. aan elke kant goudbruin.

  9. 2 Meng intussen de ananas, de mango en decaesardressing onder de rijst.

  10. 3 Verdeel de rijst over 8 schaaltjes (bv. bamboebootjes), schik er de kippenbrazade op en werk af met een plukje waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de ananas oppervlakkig ontdooien en snij in kleine gelijke blokjes.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine gelijke blokjes.

  5. Breng 3 eetl. water aan de kook en meng er de rijst onder. Dek af en laat 3 min. garen.

  6. Bereiding:
  7. (10 min.)

  8. 1 Verhit de olijfolie in een pan en bak de brazades 5 min. aan elke kant goudbruin.

  9. 2 Meng intussen de ananas, de mango en decaesardressing onder de rijst.

  10. 3 Verdeel de rijst over 8 schaaltjes (bv. bamboebootjes), schik er de kippenbrazade op en werk af met een plukje waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 29.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 1 g
Eiwit 19.5 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal