Kippenescalope met butternut en penne met artisjokpesto
Kippenescalope met butternut en penne met artisjokpesto

Kippenescalope met butternut en penne met artisjokpesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 38 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 6.8 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de kippenescalopes in de lengte in 2.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de helft van de artisjokharten in 4. Laat de andere helft in hun geheel.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pompoenblokes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Maak de pesto: mix de volledige artisjokharten met 2 eetl. olie uit de verpakking, de parmezaan, 4 eetl. water en 2 eetl. amandelschilfers.

  13. Meng de pesto onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en schik er de kippenescalope op. Lepel er de pompoenblokjes en 4 kwartjes artisjok over. Werk af met de rest van de amandelschilfers en het bieslook.

Tip

Uw verse bieslook bewaren "Knip regelmatig de puntjes van het bieslook af, zo gaat uw plantje verder groeien. Zet het op een plekje met veel licht, maar niet in volle zon en geef het regelmatig water. U kan uw bieslook ook in een bloempot of in de tuin planten als het platje te groot wordt. Wanneer u de puntjes een tijdje niet knipt, groeien er paarse, eetbare bloemen aan."

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de kippenescalopes in de lengte in 2.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de helft van de artisjokharten in 4. Laat de andere helft in hun geheel.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pompoenblokes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Maak de pesto: mix de volledige artisjokharten met 2 eetl. olie uit de verpakking, de parmezaan, 4 eetl. water en 2 eetl. amandelschilfers.

  13. Meng de pesto onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en schik er de kippenescalope op. Lepel er de pompoenblokjes en 4 kwartjes artisjok over. Werk af met de rest van de amandelschilfers en het bieslook.

Tip

Uw verse bieslook bewaren "Knip regelmatig de puntjes van het bieslook af, zo gaat uw plantje verder groeien. Zet het op een plekje met veel licht, maar niet in volle zon en geef het regelmatig water. U kan uw bieslook ook in een bloempot of in de tuin planten als het platje te groot wordt. Wanneer u de puntjes een tijdje niet knipt, groeien er paarse, eetbare bloemen aan."

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 38 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 6.8 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal