Kippenlapjes met een pindasausje
Kippenlapjes met een pindasausje

Kippenlapjes met een pindasausje

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 46.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien. Dikkere stukken snijdt u in plakjes van 2 à 3 cm.

  2. Meng de komijn met het kerriepoeder en de kokosmelk en kruid met peper en zout. Voeg de kippenplakjes toe, dek af en laat minstens 30 min marineren.

  3. Snij de tomaat in blokjes.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus. Verwarm eventueel wat om beter te kunnen mengen. Of voeg enkele koffiel. water toe voor een vloeibare saus.

  6. Haal het vlees uit de marinade en dep droog.

  7. Bak in ± 4 à 5 min. goudbruin aan elke zijde op een matig vuur. Zorg ervoor dat de kip gaar is.

  8. Dien de kippenlapjes op met het pindasausje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien. Dikkere stukken snijdt u in plakjes van 2 à 3 cm.

  2. Meng de komijn met het kerriepoeder en de kokosmelk en kruid met peper en zout. Voeg de kippenplakjes toe, dek af en laat minstens 30 min marineren.

  3. Snij de tomaat in blokjes.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus. Verwarm eventueel wat om beter te kunnen mengen. Of voeg enkele koffiel. water toe voor een vloeibare saus.

  6. Haal het vlees uit de marinade en dep droog.

  7. Bak in ± 4 à 5 min. goudbruin aan elke zijde op een matig vuur. Zorg ervoor dat de kip gaar is.

  8. Dien de kippenlapjes op met het pindasausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 46.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Juliénas A.C. Chalandon Wijn Aangenaam fruitige cru uit de Beaujolaisstreek. Valt op door zijn fijn en zuiver boeket en levendige smaak,afkomstig van de garnaydruif. Wijn Hautes Côtes de Beaune A.C. Albert Bichot Wijn Uitgesproken kersenrood van kleur, met een neus van rode vruchten, kersen en kersenpitten, typisch voor de pinot noir. De smaak is fruitig en wordt dan licht kruidig.

Bekijk het recept digitaal