- Bewaar

- Bewaar
Kippenpilons met mango en rijst in zoetzure saus
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier La Cambre Blonde Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de kippenpilons aan alle kanten in met de kippenkruiden. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Vang het sap van de mangoschijven op en laat de mango uitlekken. Snij in kleinere stukjes.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gember en de ui glazig. Voeg de paprika toe en roerbak ± 10 min.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Bestrooi de ui en de paprika’s met de bloem en voeg de ketchup, de sojasaus en het sap van de mango toe. Laat nog 2 min. sudderen en voeg de stukjes mango toe. Kruid met peper.
-
Meng de rijst onder de paprika-mangosaus. Snipper de koriander fijn.
-
Serveer de kippenpilons met de rijst met paprika-mangosaus en werk af met de koriander.
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier La Cambre Blonde Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de kippenpilons aan alle kanten in met de kippenkruiden. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Vang het sap van de mangoschijven op en laat de mango uitlekken. Snij in kleinere stukjes.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gember en de ui glazig. Voeg de paprika toe en roerbak ± 10 min.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Bestrooi de ui en de paprika’s met de bloem en voeg de ketchup, de sojasaus en het sap van de mango toe. Laat nog 2 min. sudderen en voeg de stukjes mango toe. Kruid met peper.
-
Meng de rijst onder de paprika-mangosaus. Snipper de koriander fijn.
-
Serveer de kippenpilons met de rijst met paprika-mangosaus en werk af met de koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier La Cambre Blonde Blond abdijbier