Kippenpilons met mango en rijst in zoetzure saus
Kippenpilons met mango en rijst in zoetzure saus

Kippenpilons met mango en rijst in zoetzure saus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 18.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 32.1 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de kippenpilons aan alle kanten in met de kippenkruiden. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Vang het sap van de mangoschijven op en laat de mango uitlekken. Snij in kleinere stukjes.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gember en de ui glazig. Voeg de paprika toe en roerbak ± 10 min.

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Bestrooi de ui en de paprika’s met de bloem en voeg de ketchup, de sojasaus en het sap van de mango toe. Laat nog 2 min. sudderen en voeg de stukjes mango toe. Kruid met peper.

  7. Meng de rijst onder de paprika-mangosaus. Snipper de koriander fijn.

  8. Serveer de kippenpilons met de rijst met paprika-mangosaus en werk af met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de kippenpilons aan alle kanten in met de kippenkruiden. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Vang het sap van de mangoschijven op en laat de mango uitlekken. Snij in kleinere stukjes.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gember en de ui glazig. Voeg de paprika toe en roerbak ± 10 min.

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Bestrooi de ui en de paprika’s met de bloem en voeg de ketchup, de sojasaus en het sap van de mango toe. Laat nog 2 min. sudderen en voeg de stukjes mango toe. Kruid met peper.

  7. Meng de rijst onder de paprika-mangosaus. Snipper de koriander fijn.

  8. Serveer de kippenpilons met de rijst met paprika-mangosaus en werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 23 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 18.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 32.1 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier La Cambre Blonde Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal