- Bewaar

- Bewaar
Kippenreepjes en oosterse groenten in de wok
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in dunne reepjes.
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in dunne schijfjes.
-
Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de koriandersteeltjes. Hak de steeltjes fijn en hou de blaadjes apart.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenreepjes enkele min. goudbruin en gaar.
-
Haal de reepjes uit de pan en voeg opnieuw 1 eetl. rijst olie toe. Bak de fijngehakte koriandersteeltjes, het pepertje, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de groenten, de sojasaus, de sherry, de suiker en een scheutje water toe. Stoof 5 min. al roerend tot de groenten beetgaar zijn.
-
Voeg de kippenreepjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen.
-
Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de korianderblaadjes en de grofgehakte cashewnoten.
-
Serveer met rijst of noedels.
Varianten - Vervang de kip door kalkoenenborstfilet. - Varieer met de groenten: wortelstaafjes, fijngesnipperde witte- of groenekool, courgetteblokjes enz.
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in dunne reepjes.
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in dunne schijfjes.
-
Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de koriandersteeltjes. Hak de steeltjes fijn en hou de blaadjes apart.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenreepjes enkele min. goudbruin en gaar.
-
Haal de reepjes uit de pan en voeg opnieuw 1 eetl. rijst olie toe. Bak de fijngehakte koriandersteeltjes, het pepertje, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de groenten, de sojasaus, de sherry, de suiker en een scheutje water toe. Stoof 5 min. al roerend tot de groenten beetgaar zijn.
-
Voeg de kippenreepjes opnieuw toe en laat nog even opwarmen.
-
Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de korianderblaadjes en de grofgehakte cashewnoten.
-
Serveer met rijst of noedels.
Varianten - Vervang de kip door kalkoenenborstfilet. - Varieer met de groenten: wortelstaafjes, fijngesnipperde witte- of groenekool, courgetteblokjes enz.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië