Kippensoep met rijst, kokosmelk en peterseliewortel
Kippensoep met rijst, kokosmelk en peterseliewortel

Kippensoep met rijst, kokosmelk en peterseliewortel

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peterseliewortels en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Hou de blaadjes apart en snipper ze fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 min.

  7. Voeg de blokjes peterseliewortel en selder toe en bestrooi met het kerriepoeder. Laat 2 min. stoven.

  8. Overgiet met 2 L water en voeg de bouillonblokjes en de rijst toe. Breng aan de kook, dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer er de kokosmelk onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de fijngesnipperde selderblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peterseliewortels en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm. Hou de blaadjes apart en snipper ze fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 min.

  7. Voeg de blokjes peterseliewortel en selder toe en bestrooi met het kerriepoeder. Laat 2 min. stoven.

  8. Overgiet met 2 L water en voeg de bouillonblokjes en de rijst toe. Breng aan de kook, dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer er de kokosmelk onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de fijngesnipperde selderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 36.3 g

Bekijk het recept digitaal