Kleurrijke brochetjesmix
Kleurrijke brochetjesmix

Kleurrijke brochetjesmix

50 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en dep droog. Snij in 2 en maak 8 porties. Rol elke portie in een sneetje gedroogde ham.

  4. Kook de kwarteleitjes 3 min. in kokend water. Spoel onder koud water, pel en snij in de lengte in 2.

  5. Schraap de zaadlijsten uit de komkommer en schep er 8 bolletjes uit met een meloenschepje. Schep ook 12 bolletjes uit 1/2 meloen.

  6. Snij de droge worst in 8 schijfjes. Snij de brie in 4 plakken van ± 1 cm dik en snij elke plak in 2.

  7. Bereiding:
  8. Steek afwisselend 3 bolletjes meloen en 2 asperge-hamrolletjes op 4 prikkertjes.

  9. Steek afwisselend 3 druiven en 2 schijfjes droge worst op 4 prikkertjes.

  10. Steek afwisselend 2 kerstomaten, 2 bolletjes komkommer en 2 halve kwartel eitjes op 4 prikkertjes.

  11. Steek afwisselend 2 radijzen (met wat loof aan) en 2 stukjes brie op 4 prikkertjes.

  12. Steek alle spiesjes in de halve meloen.

Tip

Voedingswaarde 1 asperge-hamspiesje: Energie 129 kcal - Eiwitten 13,6 g - Vetten 4,8 g - Koolhydraten 8,0 g 1 spiesje met worst: Energie 114 kcal - Eiwitten 6,6 g - Vetten 8,4 g - Koolhydraten 3,2 g 1 spiesje met kwartelei: Energie 38 kcal - Eiwitten 3,2 g - Vetten 2,2 g - Koolhydraten 1,1 g 1 spiesje met brie: Energie 115 kcal - Eiwitten 8,6 g - Vetten 8,7 g - Koolhydraten 0,5 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en dep droog. Snij in 2 en maak 8 porties. Rol elke portie in een sneetje gedroogde ham.

  4. Kook de kwarteleitjes 3 min. in kokend water. Spoel onder koud water, pel en snij in de lengte in 2.

  5. Schraap de zaadlijsten uit de komkommer en schep er 8 bolletjes uit met een meloenschepje. Schep ook 12 bolletjes uit 1/2 meloen.

  6. Snij de droge worst in 8 schijfjes. Snij de brie in 4 plakken van ± 1 cm dik en snij elke plak in 2.

  7. Bereiding:
  8. Steek afwisselend 3 bolletjes meloen en 2 asperge-hamrolletjes op 4 prikkertjes.

  9. Steek afwisselend 3 druiven en 2 schijfjes droge worst op 4 prikkertjes.

  10. Steek afwisselend 2 kerstomaten, 2 bolletjes komkommer en 2 halve kwartel eitjes op 4 prikkertjes.

  11. Steek afwisselend 2 radijzen (met wat loof aan) en 2 stukjes brie op 4 prikkertjes.

  12. Steek alle spiesjes in de halve meloen.

Tip

Voedingswaarde 1 asperge-hamspiesje: Energie 129 kcal - Eiwitten 13,6 g - Vetten 4,8 g - Koolhydraten 8,0 g 1 spiesje met worst: Energie 114 kcal - Eiwitten 6,6 g - Vetten 8,4 g - Koolhydraten 3,2 g 1 spiesje met kwartelei: Energie 38 kcal - Eiwitten 3,2 g - Vetten 2,2 g - Koolhydraten 1,1 g 1 spiesje met brie: Energie 115 kcal - Eiwitten 8,6 g - Vetten 8,7 g - Koolhydraten 0,5 g

Bekijk het recept digitaal