- Bewaar

- Bewaar
Knibbel-knabbelhuisje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de bosvruchtenmoes: breng de diepgevroren bosvruchten even aan de kook. Bind ze beetje bij beetje met 2 eetl. in water opgelost maïszetmeel tot u een vrij gebonden moes bekomt. Breng op smaak met suiker.
-
Bereiding:
-
Voeg 4 eetl. water bij de eiwitten en klop ze zeer stijf (dit is van het grootste belang voor een licht gebak).
-
Voeg dan geleidelijk de suiker toe, terwijl u blijft kloppen. Klop totdat het eiwit begint te glanzen.
-
Meng met een houten lepel de eidooiers onder deze massa.
-
Meng de bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zeef over het eiermengsel en roer voorzichtig om.
-
Smeer de bakvorm in met een nootje boter en doe er het deeg in.
-
Schuif in de voorverwarmde oven op 175 °C en laat 25 tot 30 min. bakken. Hou de eerste 20 min. de ovendeur gesloten, anders zakt het gebak in.
-
Controleer of de taart voldoende gebakken is: als u een mes in het gebak steekt moet het er droog uitkomen. Stort het gebak op een rooster en laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bedek een dienblad met aluminiumfolie.
-
Snij het gebak in twee vierkanten. Het ene vierkant wordt het onderste stuk van het huis. Snij het in de dikte middendoor en bestrijk met een dikke laag bosvruchtenmoes. Leg de andere helft erbovenop en schik beide helften op het dienblad. Zet het andere vierkant erop en snij schuin twee stukken weg, voor het dak.
-
Smeer tussen het dak en het onderste gedeelte nog een laag bosvruchtenmoes.
-
Klop de room stijf met 2 eetl. bloemsuiker. Strijk het hele huisje in met een laag slagroom. Strooi chocoladevlokken op het dak.
-
Werk het huisje af naar uw eigen inspiratie. Gebruik chocolaatjes om ramen en deuren te maken, Mikadokoekjes voor de balkenstructuur en een sigaarkoekje voor de schoorsteen.
-
Leg een grasperkje aan van kiwischijven. Maak er een Smarties-tuinpad in (doe dit op het laatste moment om te voorkomen dat ze zouden smelten). De twee overblijvende stukken gebak kunt u omtoveren in een bankje, een hondenhok of een omheining.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de bosvruchtenmoes: breng de diepgevroren bosvruchten even aan de kook. Bind ze beetje bij beetje met 2 eetl. in water opgelost maïszetmeel tot u een vrij gebonden moes bekomt. Breng op smaak met suiker.
-
Bereiding:
-
Voeg 4 eetl. water bij de eiwitten en klop ze zeer stijf (dit is van het grootste belang voor een licht gebak).
-
Voeg dan geleidelijk de suiker toe, terwijl u blijft kloppen. Klop totdat het eiwit begint te glanzen.
-
Meng met een houten lepel de eidooiers onder deze massa.
-
Meng de bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zeef over het eiermengsel en roer voorzichtig om.
-
Smeer de bakvorm in met een nootje boter en doe er het deeg in.
-
Schuif in de voorverwarmde oven op 175 °C en laat 25 tot 30 min. bakken. Hou de eerste 20 min. de ovendeur gesloten, anders zakt het gebak in.
-
Controleer of de taart voldoende gebakken is: als u een mes in het gebak steekt moet het er droog uitkomen. Stort het gebak op een rooster en laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bedek een dienblad met aluminiumfolie.
-
Snij het gebak in twee vierkanten. Het ene vierkant wordt het onderste stuk van het huis. Snij het in de dikte middendoor en bestrijk met een dikke laag bosvruchtenmoes. Leg de andere helft erbovenop en schik beide helften op het dienblad. Zet het andere vierkant erop en snij schuin twee stukken weg, voor het dak.
-
Smeer tussen het dak en het onderste gedeelte nog een laag bosvruchtenmoes.
-
Klop de room stijf met 2 eetl. bloemsuiker. Strijk het hele huisje in met een laag slagroom. Strooi chocoladevlokken op het dak.
-
Werk het huisje af naar uw eigen inspiratie. Gebruik chocolaatjes om ramen en deuren te maken, Mikadokoekjes voor de balkenstructuur en een sigaarkoekje voor de schoorsteen.
-
Leg een grasperkje aan van kiwischijven. Maak er een Smarties-tuinpad in (doe dit op het laatste moment om te voorkomen dat ze zouden smelten). De twee overblijvende stukken gebak kunt u omtoveren in een bankje, een hondenhok of een omheining.