- Bewaar

- Bewaar
Koffie-chocolademousse met sinaasappel
Onze drankensuggesties
andere Graindor Antigua Originekoffie Elegante en evenwichtige koffie met een rijk aroma en een zoete smaak. Gemaakt van 100 % arabicabonen uit Guatemala.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de koffie met 1 dl water en 4 koffiel. koffie.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen.
-
Klop de room stijf.
-
Snij de schil van de sinaasappelen in lange repen van ± 1 cm op 4 (zonder de witte velletjes). Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Breng water aan de kook in een kookpot en doe er de schillen in gedurende 2 min. Giet af.
-
Pers de sinaasappelen uit.
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot, samen met de sinaasappelreepjes en 2 eetl. bloemsuiker. Laat bijna volledig inkoken terwijl u blijft roeren. Zet opzij.
-
Klop het eigeel samen met 1 eetl. bloemsuiker tot een witte, gladde massa. Voeg er de gesmolten chocolade en 4 eetl. lauwe koffie aan toe en roer goed.
-
Voeg de room toe en meng alles goed.
-
Klop het eiwit stijf en lepel het met een houten spatel door de koffie-chocolademousse.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sinaasappelreepjes over de glazen en giet er de mousse over. Zet minstens 4 u. koel weg.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Antigua Originekoffie Elegante en evenwichtige koffie met een rijk aroma en een zoete smaak. Gemaakt van 100 % arabicabonen uit Guatemala.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de koffie met 1 dl water en 4 koffiel. koffie.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen.
-
Klop de room stijf.
-
Snij de schil van de sinaasappelen in lange repen van ± 1 cm op 4 (zonder de witte velletjes). Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Breng water aan de kook in een kookpot en doe er de schillen in gedurende 2 min. Giet af.
-
Pers de sinaasappelen uit.
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot, samen met de sinaasappelreepjes en 2 eetl. bloemsuiker. Laat bijna volledig inkoken terwijl u blijft roeren. Zet opzij.
-
Klop het eigeel samen met 1 eetl. bloemsuiker tot een witte, gladde massa. Voeg er de gesmolten chocolade en 4 eetl. lauwe koffie aan toe en roer goed.
-
Voeg de room toe en meng alles goed.
-
Klop het eiwit stijf en lepel het met een houten spatel door de koffie-chocolademousse.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sinaasappelreepjes over de glazen en giet er de mousse over. Zet minstens 4 u. koel weg.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Antigua Originekoffie Elegante en evenwichtige koffie met een rijk aroma en een zoete smaak. Gemaakt van 100 % arabicabonen uit Guatemala.