Koffie-chocolademousse met sinaasappel
Koffie-chocolademousse met sinaasappel

Koffie-chocolademousse met sinaasappel

25 min.
Dessert
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 20.4 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de koffie met 1 dl water en 4 koffiel. koffie.

  3. Scheid de eiwitten van de eigelen.

  4. Klop de room stijf.

  5. Snij de schil van de sinaasappelen in lange repen van ± 1 cm op 4 (zonder de witte velletjes). Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Breng water aan de kook in een kookpot en doe er de schillen in gedurende 2 min. Giet af.

  6. Pers de sinaasappelen uit.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

  9. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot, samen met de sinaasappelreepjes en 2 eetl. bloemsuiker. Laat bijna volledig inkoken terwijl u blijft roeren. Zet opzij.

  10. Klop het eigeel samen met 1 eetl. bloemsuiker tot een witte, gladde massa. Voeg er de gesmolten chocolade en 4 eetl. lauwe koffie aan toe en roer goed.

  11. Voeg de room toe en meng alles goed.

  12. Klop het eiwit stijf en lepel het met een houten spatel door de koffie-chocolademousse.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sinaasappelreepjes over de glazen en giet er de mousse over. Zet minstens 4 u. koel weg.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de koffie met 1 dl water en 4 koffiel. koffie.

  3. Scheid de eiwitten van de eigelen.

  4. Klop de room stijf.

  5. Snij de schil van de sinaasappelen in lange repen van ± 1 cm op 4 (zonder de witte velletjes). Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Breng water aan de kook in een kookpot en doe er de schillen in gedurende 2 min. Giet af.

  6. Pers de sinaasappelen uit.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

  9. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot, samen met de sinaasappelreepjes en 2 eetl. bloemsuiker. Laat bijna volledig inkoken terwijl u blijft roeren. Zet opzij.

  10. Klop het eigeel samen met 1 eetl. bloemsuiker tot een witte, gladde massa. Voeg er de gesmolten chocolade en 4 eetl. lauwe koffie aan toe en roer goed.

  11. Voeg de room toe en meng alles goed.

  12. Klop het eiwit stijf en lepel het met een houten spatel door de koffie-chocolademousse.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sinaasappelreepjes over de glazen en giet er de mousse over. Zet minstens 4 u. koel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 20.4 g
Eiwit 5.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Antigua Originekoffie Elegante en evenwichtige koffie met een rijk aroma en een zoete smaak. Gemaakt van 100 % arabicabonen uit Guatemala.

Bekijk het recept digitaal