- Bewaar

- Bewaar
Kokoscurry met spitskool, paprika en naanbrood
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in dunne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.
-
Snij het knoflook en de sjalot fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Hak de koriander fijn.
-
Snij de limoen in 4.
-
Bereiding:
-
Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook, de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl. water onder.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een partje limoen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in dunne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.
-
Snij het knoflook en de sjalot fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Hak de koriander fijn.
-
Snij de limoen in 4.
-
Bereiding:
-
Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook, de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl. water onder.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een partje limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.