Kokoscurry met spitskool, paprika en naanbrood
Kokoscurry met spitskool, paprika en naanbrood

Kokoscurry met spitskool, paprika en naanbrood

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in dunne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.

  5. Snij het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  8. Hak de koriander fijn.

  9. Snij de limoen in 4.

  10. Bereiding:
  11. Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook, de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl. water onder.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Kruid met peper en zout.

  14. Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in dunne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.

  5. Snij het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  8. Hak de koriander fijn.

  9. Snij de limoen in 4.

  10. Bereiding:
  11. Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook, de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl. water onder.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Kruid met peper en zout.

  14. Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 44.6 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal